14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέα αγωγή κατά της Microsoft και της OpenAI για πνευματικά δικαιώματα

1 min read
openai | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η OpenAI και ο βασικός της σπόνσορας η Microsoft έφαγαν πάλι μήνυση την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν από δύο συγγραφείς λογοτεχνικών βιβλίων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες χρησιμοποίησαν καταχρηστικά το έργο τους για την εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκονται πίσω από το δημοφιλές chatbot ChatGPT και άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι συγγραφείς Nicholas Basbanes και Nicholas Gage σε μια συλλογική αγωγή ανέφεραν ότι Microsoft και OpenAI παραβίασαν τα πνευματικά τους δικαιώματα συμπεριλαμβάνοντας αρκετά από τα βιβλία τους ως μέρος των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου GPT του OpenAI.

Ο δικηγόρος τους, Μάικλ Ρίχτερ, δήλωσε ότι είναι “εξωφρενικό” το γεγονός ότι οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα έργα τους για να “τροφοδοτήσουν μια νέα βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον χωρίς καμία αποζημίωση”.

Εκπρόσωποι της Microsoft και της OpenAI ωστόσο δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό της καταγγελίας.

Η συγκεκριμένη αγωγή έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης της OpenAI και της Microsoft την περασμένη εβδομάδα από τους New York TImes για τη χρήση της εργασίας των δημοσιογράφων της για την εκπαίδευση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

via

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα