12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Hertz πουλάει 20.000 ηλεκτρικά οχήματα και τα αντικαθιστά με βενζινοκίνητα

1 min read
ΗΕΡΤΖ | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Hertz λέει ότι πωλεί περίπου 20.000 ηλεκτρικά οχήματα από τον αμερικανικό στόλο της, τα οποία αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των EVs στον παγκόσμιο στόλο της. Ισχυρίστηκε ότι “τα έξοδα που σχετίζονται με συγκρούσεις και ζημιές, κυρίως σε σχέση με τα EVs, παρέμειναν υψηλά” κατά το πιο πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο, “υποστηρίζοντας την απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει μια σημαντική μείωση του στόλου EVs”. Η Hertz δήλωσε ότι σχεδιάζει να επανεπενδύσει μέρος των εσόδων για την αγορά οχημάτων με κινητήρα φυσικού αερίου.

Η Hertz αναφέρει ότι πρόκειται να πουλήσει περίπου 20.000 ηλεκτρικά οχήματα από το αμερικανικό της στόλο, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των ηλεκτρικών οχημάτων στον παγκόσμιο στόλο της.

Ανέφερε ότι “οι δαπάνες που σχετίζονται με σύγκρουση και ζημιές, κυρίως σχετιζόμενες με ηλεκτρικά οχήματα, παρέμειναν υψηλές” το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο, “υποστηρίζοντας έτσι την απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει την υλοποίηση μείωσης του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων.” Η Hertz είπε ότι σχεδιάζει να επενδύσει μέρος των εσόδων στην αγορά βενζινοκίνητων οχημάτων.

“Η εταιρεία αναμένει ότι αυτή η ενέργεια θα βελτιώσει την ισορροπία προσφοράς έναντι αναμενόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα,” δήλωσε η Hertz σε καταχώρηση στην SEC. “Αυτό θα φέρει την εταιρεία σε θέση να εξαλείψει έναν δυσανάλογο αριθμό ενοικιάσεων με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους και να μειώσει τα έξοδα ζημιών που σχετίζονται με τα EV”.

Υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι η Hertz είχε αρχίσει να δυσανασχετεί με την απόφασή της να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια. Το 2021 αναφέρθηκε ότι η εταιρεία ενοικίασης είχε παραγγείλει 100.000 EVs από την Tesla. Τον επόμενο Απρίλιο, προέκυψε ότι η Hertz σχεδίαζε να αγοράσει έως και 65.000 EVs από την Polestar σε διάστημα πέντε ετών.

Υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι η Hertz είχε δεύτερες σκέψεις για την απόφασή της να επενδύσει σε μεγάλο βαρθμό στα ηλεκτρικά οχήματα τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε το 2021 ότι η εταιρεία ενοικίασης είχε παραγγείλει 100.000 EVs από την Tesla. Τον επόμενο Απρίλιο, προέκυψε ότι η Hertz είχε σχεδιάσει να αγοράσει έως και 65.000 ηλεκτρικά οχήματα από την Polestar εντός πέντε ετών.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2023, η Hertz δήλωσε ότι πλέον θα ελαττώσεις τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της. Την εποχή εκείνη, ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Scherr είπε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα κοστίζουν στη Hertz “περίπου διπλάσια ως προς το κόστος επισκευής ζημίας από ένα συμβατικό εσωτερικής καύσης κινητήρα οχήμα.”

Όπως αναφέρει το Reuters, η Tesla πουλάει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 700 μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα μέσω της ιστοσελίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι οχήματα Tesla Model 3 και Model Y.

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα