14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η TomTom μαζί με τη Microsoft κατασκευάζουν έναν ΑΙ φωνητικό βοηθό για οχήματα

1 min read
Microsoft TomTom AI Chat Assistant | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η εταιρεία TomTom (TOM2.AS) δήλωσε την Τρίτη ότι συνεργάζεται με τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft για τη δημιουργία ενός βοηθού συνομιλίας με τεχνητή νοημοσύνη (AI) για οχήματα.

Ο βοηθός θα επιτρέπει στους χρήστες να “συνομιλούν με φυσικό τρόπο με τα οχήματά τους” και θα επιτρέπει τη φωνητική αλληλεπίδραση με τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, αναζήτησης τοποθεσίας και λειτουργίας των οχημάτων, όπως δήλωσε η εταιρεία.

Η TomTom, η οποία ανταγωνίζεται το Google Maps και τη μεγαλύτερη πλατφόρμα χαρτογράφησης στον κόσμο HERE, χρησιμοποίησε διάφορες υπηρεσίες της Microsoft, όπως την υπηρεσία Azure OpenAI Service, για να δημιουργήσει τον φωνητικό βοηθό.

Η υπηρεσία Microsoft Azure OpenAI Service επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) του κατασκευαστή ChatGPT OpenAI.

Ο φωνητικός βοηθός θα μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου και θα είναι επίσης ενσωματωμένος στο Digital Cockpit της TomTom, μια ανοικτή, αρθρωτή πλατφόρμα ψυχαγωγίας μέσα στο όχημα, όπως δήλωσε ο ολλανδικός κατασκευαστής χαρτών.

Ο επικεφαλής των οικονομικών Taco Titulaer είπε στο Reuters τον Οκτώβριο ότι η TomTom βλέπει νέες ευκαιρίες στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και “επενδύει χρόνο, χρήματα και ανθρώπους” στην συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η TomTom είχε λανσάρει ένα LLM plug-in για το ChatGPT τον Ιούλιο το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του chatbot να σχεδιάζουν ταξίδια και να εξερευνούν νέα μέρη χρησιμοποιώντας τους χάρτες της.

Η εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με τη Microsoft το 2016, όταν άρχισε να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας Azure Maps.

via

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα