12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES2024: Το Nearby Share σε Android και φορητούς υπολογιστές γίνεται ‘Quick Share’

1 min read
Android Quick Share cover1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Nearby Share ανακοινώθηκε επίσημα τον Αύγουστο του 2020 για να επιτρέπει στους χρήστες Android να στέλνουν τοπικά αρχεία από μια συσκευή σε μια άλλη. Η Google τώρα “συνεργάζεται με τη Samsung” για τη δημιουργία μιας “μοναδικής cross-Android λύσης” με την ονομασία “Quick Share”, η οποία θα αρχίζει να κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα.

Πρωτύτερα το Quick Share ήταν το όνομα μιας παρόμοιας λειτουργίας της Samsung που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Galaxy S20 και αργότερα έγινε διαθέσιμη στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας με Windows. ,

Η Google και η Samsung συνδυάζουν τώρα τις δύο προσπάθειές τους, με το εμπορικό σήμα “Quick Share” να αντικαθιστά το “Nearby Share”. Υπάρχει ένα κυκλικό λογότυπο με δύο βέλη σε μπλε και λευκό χρώμα που ταιριάζει με την αισθητική της Google,

Ενσωματώνοντας τις δύο εμπειρίες, η Google λέει ότι το Quick Share είναι η “καλύτερη προεπιλεγμένη, ενσωματωμένη επιλογή για την ομότιμη κοινή χρήση περιεχομένου σε όλους τους τύπους συσκευών του οικοσυστήματος Android, συμπεριλαμβανομένων των Chromebooks”.

Android Quick Share 1a | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εν τω μεταξύ, η Google “συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές υπολογιστών” για να κάνει το Quick Share μια προεγκατεστημένη εφαρμογή στα Windows. Η LG κατονομάστηκε σήμερα ως συνεργάτης, και οι συσκευές της Samsung πιθανότατα θα τη διαθέτουν επίσης.

Όσον αφορά την εμπειρία του τελικού χρήστη, η τρέχουσα εμπειρία του Nearby Share (ρυθμίσεις, έλεγχοι απορρήτου κ.λπ.) δεν θα πρέπει να αλλάξει πέρα από το νέο εικονίδιο και την επωνυμία. Ο πιο κάτω πίνακας έχει αντικατασταθεί από μια διεπαφή πλήρους οθόνης αφού κάνετε κλικ στο νέο εικονίδιο Γρήγορη κοινή χρήση στο φύλλο κοινής χρήσης του συστήματος.

android quick share ui pixel 8 pro | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επισήμως, το Quick Share υποστηρίζεται από Android 6.0+, ChromeOS 91+ και υπολογιστές που εκτελούν εκδόσεις 64-bit των Windows 10+.

Το Quick Share θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο στις τρέχουσες συσκευές Nearby Share, με όλες τις μεταφορές να λειτουργούν ανεξάρτητα από το όνομα.

Στις συσκευές της Samsung θα πρέπει να εμφανιστεί μια ενημέρωση από το Galaxy Store που θα αντικαταστήσει την παλιά εμπειρία.

via

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα