12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES2024: Τι έρχεται στο Android το 2024

1 min read
Google TV Matter Home1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η CES 2024 είναι σε εξέλιξη και η Google έχει μια σειρά από ανακοινώσεις για τηλέφωνα, tablet, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα:

Η Google “συνεργάζεται με τη Samsung” για τη δημιουργία μιας “μοναδικής cross-Android λύσης” με την ονομασία “Quick Share“, η οποία αρχίζει να κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα. Αυτό αντικαθιστά το “Nearby Share”, αλλά η εμπειρία και η λειτουργικότητα θα πρέπει να είναι ως επί το πλείστον η ίδια. Η Google “συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές υπολογιστών” για να κάνει το Quick Share μια προεγκατεστημένη εφαρμογή στα Windows. Η LG κατονομάστηκε σήμερα ως συνεργάτης.

Αργότερα φέτος, η Google θα χρησιμοποιήσει UWB και άλλες ασύρματες τεχνολογίες στο Pixel Tablet για να σας επιτρέψει να “Tap to Cast” (παίξετε) τραγούδια στο YouTube Music ή στο Spotify. Φέρτε το Pixel 6 Pro, 7 Pro, 8 Pro ή το Fold σας κοντά σε ένα συνδεδεμένο Pixel Tablet για να μεταφέρετε απρόσκοπτα αυτό που παίζει μεταξύ των συσκευών. Αυτό είναι αμφίδρομο με τη δυνατότητα να μετακινήσετε ένα τραγούδι από το Pixel Tablet και στο τηλέφωνο Pixel σας.

Στο μέτωπο τώρα της “κοινής χρήσης”, η Google διευκολύνει την κοινή χρήση περιεχομένου μικρής διάρκειας, ξεκινώντας από το TikTok, στη μεγάλη οθόνη. Σημειωτέον, η προεπιλεγμένη συμπεριφορά είναι να είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη αναπαραγωγή, αλλά οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσουν από το τηλέφωνό τους.

Η υποστήριξη Fast Pair ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη CES 2022 και θα επεκταθεί στο Chromecast με το Google TV “μέσα στον επόμενο μήνα”. Αυτή η απρόσκοπτη σύζευξη Bluetooth με μια προτροπή “Connect now” στην οθόνη για τα ακουστικά έρχεται σε “περισσότερες συσκευές Google TV αργότερα μέσα στο έτος”.

Στο μέτωπο του Hardware, η σειρά τηλεοράσεων LG 2024, η οποία τροφοδοτείται από το webOS, θα έχει ενσωματωμένο το Chromecast. Άλλες παρουσιάσεις συνεργατών περιλαμβάνουν τις σειρές 2024 Hisense ULED και ULED X που τροφοδοτούνται από το Google TV, καθώς και τις σειρές TCL Q Class και TCL QM7,

Εν τω μεταξύ, η Google φροντίζει ώστε “επιλεγμένες” συσκευές Google TV και Android TV OS, καθώς και τηλεοράσεις LG, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κόμβοι “Matter” για το Google Home.

Το Android Auto αποκτά βαθύτερη ενσωμάτωση, με την οποία τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο με τους Χάρτες Google.

Στο μέτωπο του Android Automotive, μια αξιοσημείωτη λειτουργία θα σας επιτρέπει να στέλνετε τα ταξίδια που έχετε προγραμματίσει στο τηλέφωνό σας στην εφαρμογή Google Maps που είναι διαθέσιμη στην οθόνη του αυτοκινήτου. Αυτό ξεκινάει από σήμερα.

Η Google φέρνει μια εφαρμογή Chrome στο Android Automotive που θα είναι διαθέσιμη όταν το όχημά σας είναι σταθμευμένο. Αυτό κυκλοφορεί σε beta έκδοση.

via

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα