12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES2024: Η GE Cync ξεκινάει να υποστηρίζει το πρωτόκολλο Matter

1 min read
ge cync matter 11 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στη CES2024 η GE Cync ανακοινώνει μια σειρά από νέα προϊόντα Matter που έρχονται φέτος μαζί με το νέο “Reveal” για εύκολο φωτισμό ντουλαπιών.

Τι είναι το Matter;

Το Matter επιτρέπει σε διαφορετικές συσκευές και οικοσυστήματα να συνεργάζονται απρόσκοπτα. Οι κατασκευαστές συσκευών πρέπει να συμμορφώνονται με το πρότυπο Matter για να διασφαλίσουν ότι οι συσκευές τους είναι συμβατές με το έξυπνο σπίτι και τις φωνητικές υπηρεσίες, όπως η Alexa της Amazon, η Siri της Apple, η Google Assistant και άλλες. Για τους ανθρώπους που δημιουργούν ένα έξυπνο σπίτι, το Matter σας επιτρέπει θεωρητικά να αγοράσετε οποιαδήποτε συσκευή και να χρησιμοποιήσετε τον προτιμώμενο φωνητικό βοηθό ή την πλατφόρμα σας για να την ελέγξετε (ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς φωνητικούς βοηθούς για να μιλήσετε στο ίδιο προϊόν).

Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε έναν έξυπνο λαμπτήρα που υποστηρίζεται από την Matter και να τον ρυθμίσετε με το Apple HomeKit, το Google Assistant ή την Amazon Alexa – χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμβατότητα. Αυτή τη στιγμή, ορισμένες συσκευές υποστηρίζουν ήδη πολλαπλές πλατφόρμες (όπως η Alexa ή ο Google Assistant), αλλά το Matter θα επεκτείνει την υποστήριξη αυτών των πλατφορμών και θα κάνει τη ρύθμιση των νέων σας συσκευών πιο γρήγορη και εύκολη.

Το πρώτο πρωτόκολλο εκτελείται σε επίπεδα δικτύου Wi-Fi και Thread και χρησιμοποιεί Bluetooth Low Energy για τη ρύθμιση της συσκευής. Ενώ υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες, πρέπει να επιλέξετε τους βοηθούς φωνής και τις εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε – δεν υπάρχει κεντρική εφαρμογή ή βοηθός Matter. Επειδή το Matter λειτουργεί στο τοπικό σας δίκτυο, μπορείτε να περιμένετε ότι οι έξυπνες οικιακές συσκευές σας θα ανταποκρίνονται καλύτερα σε εσάς και θα συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμη και όταν το διαδίκτυο σας διακόπτεται.

Η GE Cync έχει βγάλει με συνέπεια έξυπνα προϊόντα φωτισμού τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας συχνά προσιτές επιλογές για λαμπτήρες, ταινίες και άλλα. Φέτος, η γκάμα της Cync θα προσθέσει 20 νέα προϊόντα με υποστήριξη Matter, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Συνολικά 20 προϊόντα συμβατά με το Cync Matter θα είναι πλέον διαθέσιμα το 2024. Εκτός από το Cync Direct Connect Full Color Smart Bulb και το Cync Smart Indoor Plug, άλλα 18 προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα λιανικής φέτος. Η διευρυμένη σειρά περιλαμβάνει ολόκληρη τη σειρά λαμπτήρων και πλακιδίων Direct Connect Full Color και Reveal, την έξυπνη πρίζα εξωτερικού χώρου και τον έξυπνο θερμοστάτη.

Ένα από αυτά τα νέα προϊόντα, όπως αναφέρεται στο παραπάνω απόσπασμα, θα είναι η σειρά GE Cync Reveal.

Το Reveal είναι μια σειρά φωτιστικών και φωτιστικών σωμάτων για φωτισμό εντός και κάτω από το ντουλάπι. Τα προϊόντα μπορούν να φωτίσουν το εσωτερικό των ντουλαπιών καθώς και τον πάγκο κάτω από τα πλωτά ντουλάπια με προσαρμόσιμα χρώματα και θερμοκρασίες χρώματος.

Το Cync Reveal θα υποστηρίζει έως και 10 φωτιστικά σώματα σε ένα ενιαίο σύστημα και υποστηρίζει εφαρμογές Matter καθώς και Google Assistant και Amazon Alexa. Η τιμολόγηση ξεκινά από 59,99 δολάρια, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας εκτός από το “αργότερα” το 2024.

ge cync cabinet 4 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
ge cync cabinet 3 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
ge cync cabinet 2 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
ge cync cabinet 1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

via

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα