14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Άρχισαν οι παρενέργειες μετά την ψήφιση της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα από την EU.

1 min read
European Flag1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στις 26 Μαρτίου τα μέλη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου,  υιοθέτησαν την οδηγία Copyright για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο, σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια με 348 ψήφους υπέρ, 274 κατά και 36 αποχές.

Αυτή η απόφαση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σε όλη την κοινότητα του Internet, και άρχισαν σιγά – σιγά να εμφανίζονται και τα πρώτα αντίμετρα από σελίδες που έχουν ως έδρα σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης.

Μία από τις πιο σοβαρές μορφές αντιδράσεων είναι το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στο περιεχόμενο των σελίδων, όταν κάποιος πολίτης της Ευρώπης (EU), προσπαθήσει να επισκεφτεί κάποιες σελίδες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το περιοδικό IndiaTimes, όπου έχει ενεργοποιήσει το Region Lock στην σελίδα του, μπλοκάροντας την πρόσβαση όταν κάποιος έχει διεύθυνση (IP) από Ευρώπη (EU).

TechNode.gr - νέα τεχνολογίας

Ο μοναδικός τρόπος πλέον για να μπορέσει κάποιος να έχει πρόσβαση και πάλι στο περιεχόμενο αυτών των σελίδων είναι μέσω VPN, να πάρει δηλαδή μία IP από άλλη χώρα που δεν ανήκει σε χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άρχισε με λίγα λόγια ένας “πόλεμος” ενάντια σε αυτή την απόφαση που πήρε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και σίγουρα αυτού του είδους οι αντιδράσεις σταδιακά θα επεκταθούν και σε πολλές άλλες σελίδες που μέχρι και πριν από λίγες μέρες ήταν προσβάσιμες από όλους μας.

Τελικά από ότι φαίνεται το Internet από χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πληροφοριών, σταδιακά μετατρέπεται σε Ζώνες ελεγχόμενης πληροφόρησης, και αυτό κάθε άλλο παρά ως θετική εξέλιξη μπορεί να εκληφθεί.

πηγή news.xiaomi-miui.gr

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα