14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Ινδία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για μετεωρολογικές προβλέψεις καθώς αυξάνονται οι πλημμύρες και οι ξηρασίες

1 min read
India meteo | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η κλιματική αλλαγή στις μέρες, ολοένα και μας δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Σύμφωνα λοιπόν με κορυφαίο αξιωματούχος μετεωρολογικών συνθηκών στην Ινδία, ανέφερε ότι η χώρα δοκιμάζει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την κατασκευή κλιματικών μοντέλων για τη βελτίωση της πρόγνωσης του καιρού καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες πολλαπλασιάζονται σε ολόκληρη την χώρα.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει προκαλέσει τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια στην Ινδία, αυξάνοντας τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία το ανεξάρτητο Κέντρο Επιστήμης και Περιβάλλοντος εκτιμά ότι έχουν σκοτώσει σχεδόν 3.000 ανθρώπους μόνο για φέτος το 2023.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ταχύτητα, και η οποία σύμφωνα με το Met Office της Βρετανίας θα μπορούσε να «φέρει επανάσταση» στην πρόγνωση του καιρού, με ένα πρόσφατο μοντέλο που χρηματοδοτήθηκε από την Google που βρέθηκε να έχει την καλύτερη απόδοση από όλες τις συμβατικές μεθόδους.

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ινδίας (IMD) παρέχει προβλέψεις βασισμένες σε μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν υπερυπολογιστές. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με ένα διευρυμένο δίκτυο παρατήρησης θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία δεδομένων προβλέψεων υψηλότερης ποιότητας με χαμηλότερο κόστος.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει να δημιουργήσει προγνώσεις καιρού και κλίματος ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη σε παραδοσιακά μοντέλα και έχει δημιουργήσει ένα κέντρο για να δοκιμάσει αυτήν την ιδέα μέσω εργαστηρίων και συνεδρίων.

Όπως δήλωσε ο δήλωσε ο Saurabh Rathore, επίκουρος καθηγητής στο Indian Institute of Technology-Delhi

«Ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης δεν απαιτεί το υψηλό κόστος που χρειάζεται ένας υπερυπολογιστής – μπορεί να εκτελεστεί απρόσκοπτα ακόμα και από έναν Hi End επιτραπέζιο υπολογιστή»

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν και σε αυτό το κομμάτι η τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρει τη πολύτιμη βοήθεια της, γιατί ολοένα και διαρκώς αυξάνεται η ανάγκη χρήσης της!

via

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα