14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τεχνητή νοημοσύνη μπορεί και κερδίζει παιχνίδια χωρίς να γνωρίζει τους κανόνες

1 min read
Deepmind ai can win a game without knowing rules feat1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το τελευταίο AI της DeepMind μπορεί να κερδίσει παιχνίδια χωρίς να γνωρίζει τους κανόνες

Εδώ και καιρό η Google και κυρίως η μητρική της εταιρεία Alphabet εργάζεται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Το πράγμα όμως έχει ξεφύγει αφού η DeepMind, έχει δημιουργήσει μερικούς πολύ προηγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και τώρα κατάφερε να δημιουργήσει έναν πρωτότυπο αλγόριθμο που επιτρέπει σε ένα AI να κερδίσει παιχνίδια, ακόμη και αν δεν γνωρίζει τους κανόνες του.

Νωρίτερα φέτος, είδαμε την nVidia να δημιουργεί ένα AI που μπορεί να παίξει pacman μαθαίνοντας από ατελείωτες ώρες gameplaying ωστόσο, το τελευταίο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της ομάδας της DeepMind με την ονομασία MuZero , είναι ένας μοναδικός αλγόριθμος AI που μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι και ακόμη και να το κερδίσει, χωρίς να γνωρίζει τους κανόνες του.

Ακούγεται τρελό; σωστά! Το MuZero μπορεί ουσιαστικά να μάθει τους κανόνες του παιχνιδιού παίζοντας σε πραγματικό χρόνο και μόλις καταλάβει το σύνολο των κανόνων ενός παιχνιδιού μπορεί να παίξει καλύτερα!

Η τεχνητή νοημοσύνη, παίζοντας το παιχνίδι, εξετάζει τρία βασικά πράγματα:

  • Το αποτέλεσμα της προηγούμενης κίνησης.
  • Τη δική της θέση στο παιχνίδι.
  • Την καλύτερη πορεία δράσης στην τρέχουσα θέση.

Έτσι, αφού παρατηρήσει αυτά τα τρία πράγματα, ο αλγόριθμος προσπαθεί να βρει μια πιθανή στρατηγική για να νικήσει!

Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να αναπτύξει μια τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις της σε μια πραγματική κατάσταση χωρίς να γνωρίζει τους κανόνες που την υπαγορεύουν.

Έτσι, η ομάδα στοχεύει να συνεχίσει να αναπτύσσει ολοένα και πιο προηγμένους αλγόριθμους οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορους τομείς του πραγματικού κόσμου.

Ρε παιδιά μήπως αυτή είναι η αρχή του Skynet;

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα