14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Εθνική Τράπεζα φέρνει το Apple Pay στους κατόχους καρτών της

1 min read
Apple Pay Addcard1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ένας ακόμα πιο ασφαλής και ιδιωτικός τρόπος πληρωμής μέσω iPhone και Apple Watch

H Εθνική Τράπεζα φέρνει σήμερα το Apple Pay, έναν ακόμα πιο ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο πληρωμής. Πλέον, οι κάτοχοι καρτών Mastercard® & Visa της Εθνικής Τράπεζας, μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους, αποφεύγοντας την ανταλλαγή μετρητών, τη χρήση της φυσικής τους κάρτας ή την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ. Οι κάτοχοι κρατούν απλώς το iPhone ή το Apple Watch κοντά στο τερματικό POS για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή. Κάθε αγορά του Apple Pay είναι ασφαλής, επειδή πιστοποιείται με το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής, καθώς και έναν μοναδικό δυναμικό κωδικό ασφαλείας. Το Apple Pay είναι αποδεκτό σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, ταξί, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα λιανικής και πολλά άλλα σημεία.

Οι κάτοχοι μπορούν, επίσης να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay σε iPhone, iPad και Mac για να κάνουν ταχύτερες και πιο βολικές αγορές σε apps ή σε sites χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμούς ή να πληκτρολογήσουν επανειλημμένα πληροφορίες αποστολής και χρέωσης. Το Apple Pay διευκολύνει την πληρωμή στο delivery έτοιμου φαγητού και τροφίμων, στις online αγορές, σε μεταφορές, στη στάθμευση κλπ. Το Apple Pay μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εφαρμογές μέσω Apple Watch.

Η ασφάλεια και το απόρρητο βρίσκονται στον πυρήνα του Apple Pay. Όταν οι κάτοχοι χρησιμοποιούν την χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα Visa ή Mastercard με το Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί της κάρτας δεν αποθηκεύονται στη συσκευή, ούτε στους διακομιστές της Apple. Αντ’ αυτού, ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού συσκευής εκχωρείται, κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Secure Element, ένα πιστοποιημένο τσιπ βιομηχανικού προτύπου που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τα στοιχεία πληρωμής με ασφάλεια στη συσκευή.

Το Apple Pay είναι εύκολο να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί. Στο iPhone, ο χρήστης απλώς ανοίγει την εφαρμογή Wallet, πατάει στο σύμβολο «+» και ακολουθεί τα βήματα για να προσθέσει τη χρεωστική ή την προπληρωμένη του Visa & Mastercard   Εθνικής Τράπεζας. Μόλις γίνει η προσθήκη της κάρτας σε iPhone, Apple Watch, iPad και Mac, μπορεί να αρχίσει να κάνει πληρωμές με το Apple Pay, ενώ θα συνεχίζει να λαμβάνει όλες τις ανταμοιβές και τα προνόμια που παρέχονται από τις κάρτες της Εθνικής Τράπεζας.

Μάθετε περισσότερα για το Apple Pay εδώ (http://www.apple.com/apple-pay/)

Μάθετε περισσότερα για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εδώ (www.nbg.gr)

[via]

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα