14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

“Sabrina” το νέο Android TV dongle της Google

1 min read
chromecast ultra with pixel 41 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ένα κομμάτι κώδικα από το firmware του νέου dongle της Google που διέρρευσε στο διαδίκτυο ήταν αρκετό για τα γνωστά τσακαλάκια τους XDA-developers να αποκαλύψουν τις προδιαγραφές του και φυσικά να τις μοιραστούνε μαζί μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους XDA το νέο dongle Sabrina θα έχει 2 GB μνήμης RAM (sml_sabrina_2g), θα τροφοδοτείται από το SoC Amlogic S905X2 με αρχιτεκτονική κατασκευής στα 12nm με τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A53 έως και 1,8GHz και GPU ARM Mali-G31 MP2. Το SoC θα υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265 10-bit 4Kp75, έξοδο έως 4Kp60 μέσω HDMI 2.1, αναπαραγωγή HDR με HDR10, HLG και Dolby Vision και πολλά άλλα. Επίσης το νέο dongle αναμένεται να διάθέτει το τσιπ BCM43569 της Broadcom για Wi-Fi / Bluetooth και το Cadence’s Tensilica HiFi 4 DSP.

Το S905X2 είναι ένα πολύ δημοφιλές SoC για συσκευές Android TV, οπότε δεν μας εκπλήσει που βλέπουμε να τροφοδοτεί το Android TV dongle της Google. Το “Sabrina” λέγεται επίσης ότι θα διαθέτει λειτουργία Auto Low-Latency Mode και φυσικά δεν θα έλειπε κάτι τέτοιο αφού στο βάθος μυρίζει Google Stadia.

Δεν γνωρίζουμε ωστόσο πότε σκοπεύει η Google να το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό όμως από ότι δείχνουν τα πράγματα αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο.

Έως τότε μείνετε συντονισμένοι.

[via]

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα