15 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Gboard: Μούσκεμα τα έκανες πάλι Google

1 min read
gboard android 11 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το πληκτρολόγιο της Google για το Android, to Gboard, είναι γενικά ένα χρήσιμο πολυεργαλείο για το κινητάκι μας και δουλεύει θα λέγαμε αρκετά καλά.


Όμως σήμερα συνέβη κάτι το τελείως αναπάντεχο, μία πρόσφατη ενημέρωση για το Gboard φαίνεται να προκάλεσε χιλιάδες προβλήματα ακόμα και κατάρρευσης για μερικά smartphone Android,  σε σημείο να κλειδώνουν οι συσκευές των χρηστών και να χρειάζεται επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να λειτουργήσουν όλα όπως πριν.

Τα αυξανόμενα θέματα στα φόρουμ υποστήριξης της Google, το Reddit και το Twitter επιβεβαιώνουν ότι κάτι συμβαίνει με την τελευταία ενημέρωση του Gboard. Η ενημερωμένη έκδοση, που κυκλοφόρησε σήμερα στις 17 Δεκεμβρίου, προκάλεσε τεράστια αναστάστωση.

Η ακριβής αιτία είναι ασαφής και, από ό, τι μπορούμε να πούμε, επηρεάζει μόνο μερικά smartphone Android. Το My Pixel 4 XL, για παράδειγμα, δεν είχε προβλήματα μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Οι αναφορές ξεκίνησαν να εμφανίζονται περίπου πριν από 12 ώρες. Ένας από τους λογαριασμούς Twitter της Motorola μάλιστα χτυπήθηκε κι αυτός από την περιβόητη ενημέρωση ενώ πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι κλειδώθηκαν τα τηλέφωνα τους και παρατήρησαν ότι δεν μπορούν να σύρουν και να ξεκλειδώσουν το πληκτρολόγιο για να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης.

Ευτυχώς, υπάρχει μια αρκετά εύκολη λύση για όσους μπορούν ακόμα να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνά τους. Απλά πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις και καθαρίζοντας τόσο την αποθήκευση όσο και την προσωρινή μνήμη στο Gboard, φαίνεται να διορθώνει το ζήτημα της συντριβής. Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε στο Settings> Apps> Gboard> Clear Data and Cache.

Εάν είστε κλειδωμένοι από το τηλέφωνό σας, η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις στη συσκευή σας φαίνεται να η μόνη σας επιλογή προς το παρόν.

Μία πολύ καλή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια άλλη εφαρμογή πληκτρολογίου από απόσταση από το Play Store από έναν υπολογιστή. Μετά την επανεκκίνηση, το κινητό σας  συσκευή ενδέχεται να σας ζητήσει να επιλέξετε πληκτρολόγια.

Πιθανότατα, η Google θα παρουσιάσει μια γρήγορη λύση για αυτό το ζήτημα μετά τον χαμό που έγινε.

Εάν πάντως δεν έχετε ενημερώσει την εφαρμογή Gboard σας συνιστούμε να μην το κάνετε.

9to5google

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα