12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Nvidia θα λανσάρει ένα τσιπ AI το Nvidia H20, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας το 2ο τρίμηνο του 2024

1 min read
nvidia h20 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia σχεδιάζει, για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ενός τσιπ τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την αγορά της Κίνας προκειμένου να συμμορφωθεί με τους αμερικανικούς κανόνες εξαγωγής, σύμφωνα με το Reuters.

Το τσιπ H20 θα είναι το ισχυρότερο από τα τρία τσιπ που αναπτύσσει η Nvidia και προορίζεται για την Κίνα για να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η όλη διαδικασία καθυστέρησε λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κατασκευαστές κατά την ενσωμάτωση του τσιπ.

Ωστόσο το Reuters ανέφερε προηγουμένως, επικαλούμενο πηγές, ότι οι κινεζικές εταιρείες είναι απρόθυμες να αγοράσουν το υποβαθμισμένο H20 και δοκιμάζουν εγχώριες εναλλακτικές λύσεις υπό τον φόβο ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυστηροποιήσουν και πάλι τους περιορισμούς. Πέρυσι, ο ηγέτης των μηχανών αναζήτησης Baidu (9888.HK) παρήγγειλε AI chips από την Huawei Technologies (HWT.UL) σε μια στροφή μακριά από την Nvidia, ανέφερε το Reuters.

Εκτός από το H20, η Nvidia σχεδιάζει άλλα δύο τσιπ που συμμορφώνονται με τους νέους περιορισμούς – τα L20 και L2. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την πώληση οποιουδήποτε από τα τρία. Η Nvidia ποντάρει στα τσιπ για να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της στη χώρα, αφού η αυστηροποίηση των εξαγωγικών περιορισμών των ΗΠΑ της απαγόρευσε την αποστολή προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων τσιπ A800 και H800 AI.

via

CES2024: SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ! της Nvidia GeForce Now στο cloud gaming!

Η Nvidia παρουσιάζει την κάρτα γραφικών RTX 5880 Ada με 48GB GDDR6 VRAM

H επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και η θεαματική άνοδος του ChatGPT το 2023

Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της για την σειρά RTX 40 Super γραφικών καρτών στη CES2024

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα