12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES2024: Η Samsung παρουσιάζει την πρώτη διάφανη τηλεόραση MicroLED στον κόσμο

1 min read
samsung transparent microled tv | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το βράδυ της Κυριακής, η Samsung πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση First Look στην CES 2024, όπου η εταιρεία παρουσίασε την πρώτη παγκοσμίως διαφανή οθόνη MicroLED και την έβαλε δίπλα-δίπλα με διαφανή μοντέλα OLED και διαφανή μοντέλα LCD για να αναδείξει πραγματικά τις διαφορές μεταξύ των τεχνολογιών.

Σε σύγκριση με τις άλλες, όχι μόνο το πάνελ MicroLED ήταν σημαντικά φωτεινότερο, αλλά διέθετε επίσης σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο και ένα πιο διαφανές γυάλινο πάνελ που διευκόλυνε τη θέαση των αντικειμένων πίσω από αυτό.

542008e0 addc 11ee b77b 9c2a2ab74bac | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με το engadget , που παρακολουθεί την εκδήλωση από κοντά, το αποτέλεσμα των διαφανών οθονών micro OLED της Samsung είναι δύσκολο να περιγραφεί, καθώς το περιεχόμενο μοιάζει σχεδόν με ολόγραμμα καθώς αιωρείται στον αέρα.

Η μονάδα επίδειξης ήταν ανεξάρτητη και είχε πάχος μόνο περίπου ένα εκατοστό, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την ψευδαίσθηση της αιωρούμενης οθόνης. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης πυκνότητας pixel των μικρο LED, οι εικόνες φαίνονταν επίσης απίστευτα ευκρινείς.

Μέχρι στιγμής η Samsung έχει ανεβάσει μόνο ένα μόνο κάθετο βίντεο που ξεχειλίζει EDM, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό σας δίνει μια ιδέα για το τι είδαμε:

https://youtu.be/-itkMa8k9UE

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Samsung, επειδή οι διαφανείς οθόνες MicroLED έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σύγκριση με τα διαφανή πάνελ OLED, επηρεάζονται επίσης λιγότερο από το φως του περιβάλλοντος.

The bad news is that with Samsung’s current crop of non-transparent MicroLED TVs currently costing $150,000 for a 110-inch model, it’s going to be a decently long time until these new displays become anything close to affordable.

Τα κακά νέα είναι ότι μία τέτοια διαφανή τηλεόραση MicroLED της Samsung μπορεί να κοστίζει σήμερα 150.000 δολάρια για ένα μοντέλο 110 ιντσών οπότε κομματάκι δύσκολο να περάσει πολύς καιρός μέχρι αυτές οι νέες οθόνες να γίνουν σχεδόν προσιτές.

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα