14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

700 εκατομμύρια δολάρια θα πληρώσει η Google για την αντιμονοπωλιακή της τακτική στο Google Play

1 min read
Google play techlog | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google και 36 πολιτείες των ΗΠΑ κατέληξαν σε διακανονισμό ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων για να τερματίσουν μια μακροχρόνια αντιμονοπωλιακή δίκη σχετικά με το Google Play, το κατάστημα εφαρμογών Android της Google.

Η διαμάχη ξεκίνησε το 2021, όταν οι πολιτείες κατηγόρησαν τη Google ότι εμπόδιζε με τις πρακτικές τον υγιή ανταγωνισμό στο χώρο των εφαρμογών Android. Οι πολιτείες ισχυρίστηκαν ότι η Google υποχρέωνε τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το Google Play και να πληρώνουν 30% προμήθειες για όλες τις εφαρμογές.

Σύμφωνα με τον διακανονισμό, η Google τώρα καλείται να πληρώσει 630 εκατομμύρια δολάρια σε ένα κοινό ταμείο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να αποζημιώσει όλους τους χρήστες που αγόρασαν εφαρμογές από το Google Play μεταξύ του Ιουλίου του 2016 και του Δεκεμβρίου του 2023. Οι καταναλωτές θα ειδοποιηθούν μέσω email για το πώς να υποβάλουν αίτηση για αποζημίωση.

Η Google θα καταβάλει επίσης 70 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο που θα χρησιμοποιηθεί από τις πολιτείες για να χρηματοδοτήσουν έρευνες σχετικά με την ανταγωνιστικότητα στην αγορά εφαρμογών Android.

Ως μέρος του διακανονισμού, η Google συμφώνησε επίσης να απλοποιήσει τη διαδικασία sideloading, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές από πηγές εκτός του Google Play. Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να μην εμποδίζει τους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Amazon App Store.

Ο διακανονισμός είναι μια σημαντική νίκη για τους προγραμματιστές και τους καταναλωτές καθώς θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η Google ανταγωνίζεται δίκαια και ότι οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές κατά την αγορά εφαρμογών Android.

via

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα