12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στις 22 Ιουνίου θα ξεκινήσει το συνέδριο προγραμματιστών της Apple, WWDC20

1 min read
apple wwdc announcement ready set code 05052020.0.jpg.7547d96ca1d11f7d1e40280d519e78431 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple ανακοίνωσε ότι το online-only συνέδριο για προγραμματιστές της, WWDC, θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου.

Όπως έκανε γνωστό από τον Μάρτιο, το WorldWide Developers Forum, που συνήθως αποτελεί ένα συνέδριο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας σχεδόν, με μεγάλη συμμετοχή, και που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την φυσική παρουσία των προγραμματιστών και των developers, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα αλλάξει μορφή, τουλάχιστον προσωρινά, και θα αποκτήσει ψηφιακή ή online-only μορφή.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, Phil Schiller δήλωσε σχετικά:

«Το WWDC20 θα είναι το μεγαλύτερο (συνέδριο) μέχρι σήμερα, και θα ενώσει για μια εβδομάδα τον Ιούνιο μία παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών άνω των 23 εκατομμυρίων με άνευ προηγουμένου τρόπο για να μάθουν για το μέλλον των πλατφορμών της Apple».

Σύμφωνα με την Apple, λεπτομέρειες σχετικά με το φετινό keynote, Platforms State of the Union, τις συνεδρίες και τα εργαστήρια θα γίνουν γνωστές από τον Ιούνιο. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε και το νέο «Swift Student Challenge» όπου μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν και να υποβάλλουν μία διαδραστική σκηνή τριών περίπου λεπτών στο coding app Swift Playgrounds. Οι νικητές του σχετικού διαγωνισμού θα λάβουν ένα «αποκλειστικό jacket καθώς και ένα σετ με καρφίτσες από το WWDC20». Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διαβάσουν περισσότερες λεπτομέρειες και να λάβουν μέρος σε αυτή την σελίδα. Η υποβολή της αίτησης πρέπει να γίνει μέχρι τη Δευτέρα, στις 18 Μαΐου και μέχρι 9.59 π.μ. ώρα Ελλάδος.       

Κάποιες διαρροές για το iOS 14 που είδαν το φως της δημοσιότητας μας έδωσαν μία ιδέα για τις βελτιώσεις που πρόκειται να φέρει η νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της Apple, όπως ένα νέο fitness app, νέα χαρακτηριστικά iMessage, το νέο PencilKit API αλλά και βελτιωμένη υποστήριξη mouse ενώ φημολογείται ότι οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν email client ή web browser κάποιου τρίτου developer ως προεπιλογή. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά επίσης του watchOS θα είναι το sleep tracking.  

Πηγή: insomnia.gr

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα