16 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Φακοί επαφής επαυξημένης πραγματικότητας AR προβάλουν μπροστά σας πληροφορίες και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο

1 min read
smart contact lenses ar designboom 18001 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η startup εταιρεία τεχνολογίας από την Καλιφόρνια mojo vision αποκάλυψε πρόσφατα τους έξυπνους φακούς επαφής που χρησιμοποιούν τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.


smart contact lenses ar designboom 1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έχουν ανάλυση 14.000 pixels ανά ίντσα και ενσωματώσουν ασύρματο ραδιόφωνο, τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων και αισθητήρες κίνησης ενώ όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα εμφανίζονται μπροστά σας σε πραγματικό χρόνο δίνοντας σας έτσι τη δυνατότητα να σηκώσετε κεφάλι από το κινητό και να δείτε τον “πραγματικό” κόσμο.

smart contact lenses ar designboom 6 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο ανάπτυξης αλλά η mojo vision με αυτό το πρωτότυπο μας δίνει μία γεύση από το μέλλον.

smart contact lenses ar designboom 2 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η εταιρεία επίσης σκοπεύει να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης, και περισσότερα από 3.000 παιδιά και ενήλικες με τύφλωση ή μειωμένη όραση.

smart contact lenses ar designboom 7 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

«μετά από εκτεταμένη έρευνα, ανάπτυξη και δοκιμές, είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε ένα τέτοιο προϊόν», δήλωσε ο Draw Perkins, Διευθύνων Σύμβουλος της mojo vision.

smart contact lenses ar designboom 4 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H mojo vision κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο λεγόμενο “invisible computing” όπου όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα θα εμφανίζονται μέσω των φακών επαφής στο οπτικό σας πεδίο και όλα αυτά που βλέπαμε κάποτε στις ταινίες  επιστημονικής φαντασίας να γίνονται πραγματικότητα… 

designboom

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα