14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Microsoft: xCloud,5G & αλληλεπίδραση μεταξύ των gamers σε σχεδόν πραγματικό χρόνο

1 min read
Microsoft ATT Network Edge Compute NEC Featured Image1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ένα από τα βασικά σημεία για την επιτυχία των 5G δικτύων είναι το μειωμένο latency, αλλά το βασικότερο από όλα είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται με τη μετακίνηση των υπολογιστικών πόρων πιο κοντά στον χρήστη μέσω του λεγόμενου Edge computing.


Έτσι λοιπόν η Microsoft αποκάλυψε ότι αναπτύσσει μία νέα τεχνολογία τη Network Edge Compute (NEC) σε συνεργασία με τον φορέα τηλεπικοινωνιών της Αμερικής την AT&T.

Χρησιμοποιώντας το 5G δίκτυο της AT&T οι υπηρεσίες Azure Cloud και Edge της Microsoft μπορούν πλέον είναι διαθέσιμες σε πιο κοντινές τοποθεσίες στους τελικούς clients με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά η καθυστέρηση στην επικοινωνία client – server.

Η τεχνολογία NEC θα αναπτυχθεί πρώτα για μια επιλεγμένη ομάδα πελατών στο Ντάλας και κατά πάσα πιθανότητα με την εδραίωση και την εξάπλωση του 5G παγκοσμίως θα εδραιωθεί και στις υπόλοιπες χώρες.

  Τα κυριότερα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι:

  • Υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης μέσω του δικτύου Cloud Cloud AT&T – μια υπηρεσία που βασίζεται στο λογισμικό του πυρήνα 5G της AT&T.
  • Low-latency συνδέσεις και επικοινωνίες με τη χρήση υπηρεσιών Microsoft Azure .
  • Η Microsoft και η AT&T με το Network Edge Compute (NEC) αξιοποιούν στο έπακρο τις υπηρεσίες Microsoft Azure και προσεγγίζουν τον τελικό πελάτη στην πιο κοντινή τοποθεσία, βάζοντας στην ουσία το θεμέλιο λίθο για τις μελλοντικές καινοτομίες σε όλες τις βιομηχανίες. Chris Pietschmann, Ιδρυτής, Build5Nines.com

MS intelligent edge1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Gaming είναι ένα παράδειγμα real-time computing, στην οποία η τεχνολογία NEC από τη Microsoft και την AT&T  βρίσκει εφαρμογή.

Είναι γνωστή η υπηρεσία xCloud που ετοιμάζει η Microsoft στη νέα κονσόλα XBox, σε σχετικό λοιπόν ανακοινωθέν της η Microsoft ανέφερε ότι με την τεχνολογία Network Edge Compute η αλληλεπίδραση μεταξύ των gamers θα γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας 5G συσκευές υψηλής ταχύτητας συνδεδεμένες με τις υπηρεσίες Microsoft Azure που φιλοξενούνται στις θέσεις άκρων του δικτύου.

“Η τεχνολογία 5G και το edge computing θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αντιλαμβάνονται τις real time εφαρμογές […]”

Aaron Baker, Διευθύνων Σύμβουλος του Game Cloud Network

 

 mspoweruser

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα