14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Manjaro Linux 18.1.0 Θέλετε να αφήσετε τα Windows;

1 min read
manjaro | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η διανομή Manjaro βασίζεται στο Arch Linux και ο στόχος της είναι να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τους αρχάριους χρήστες του Linux.

Η εγκατάσταση του Manjaro είναι απλή και μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικές εφαρμογές με γραφικό περιβάλλον αλλά και παραδοσιακά μέσα από το τερματικό.

Η διανομή θα εγκαταστήσει τα πάντα για εσάς, από drivers μέχρι και κάρτες γραφικών. Σας αφήνει δε το περιθώριο να αλλάξετε έκδοση kernel με το πάτημα ενός κουμπιού.

Γενικότερα το Manjaro Linux αξίζει της προσοχής σας και αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο μύθος που διαπιστώσαμε δουλεύοντας με την διανομή, είναι ότι τα rolling releases (κυλιόμενες διανομές) μπορούν να είναι σταθερές και να προσφέρουν αξιοπιστία.

Σήμερα λοιπόν η ομάδα του Manjaro Linux ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Manjaro Linux 18.1.0. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει ένα γραφικό front-end για τη διαχείριση πακέτων Snap και Flatpak μέσω ενός εργαλείου που ονομάζεται “buah”.

Αυτή η έκδοση φέρνει επίσης και μια επιλογή εγκατάστασης του LibreOffice ή του FreeOffice.

“Μετά από έξι μήνες ανάπτυξης, η έκδοση 18.1 του Manjaro Linux είναι διαθέσιμη. Το Juhraya (κωδική ονομασία της έκδοσης 18.1) προσφέρει πολλές βελτιώσεις, ειδικά όσον αφορά τις εφαρμογές παραγωγικότητας του Office αλλά και τη διαχείριση πακέτων. Τώρα έχει προεγκατασταθεί μόνο το LibreOffice. Η τελευταία έκδοση του Manjaro σας δίνει την τελευταία σταθερή έκδοση 18.1 του λειτουργικού συστήματος, και μπορείτε να επιλέξετε τη δωρεάν σουίτα Office FreeOffice 2018 από τον γερμανό προγραμματιστή λογισμικού SoftMaker. Μπορείτε φυσικά να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το LibreOffice ή ακόμα και να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε εφαρμογή του Office Suite. Η σουίτα FreeOffice στοχεύει σε χρήστες που εκτιμούν την απρόσκοπτη συμβατότητα με το Microsoft Office. Χρησιμοποιεί τις τρέχουσες μορφές αρχείων Microsoft DOCX, XLSX και PPTX εγγενώς.”

Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση της νέας έκδοσης.

Κατεβάστε το ISO που σας ενδιαφέρει:

πηγή iguru.gr

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα