14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei παρουσίασε το νέο της λειτουργικό σύστημα το openEuler OS λέτε να αντικαταστήσει το Android και τα Windows;

1 min read
huawei openeuler linux centos 00 1200x6741 1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei μόλις κυκλοφόρησε τον πηγαίο κώδικα του openEuler, μια διανομή Linux που βασίζεται στο CentOS.


Ακόμα κι αν η Huawei δεν το λέει, είναι γεγονός ότι η διανομή είναι βελτιστοποιημένη για επεξεργαστές ARM x86 και φαίνεται να είναι ένα ισχυρό το χαρτί για την αντικατάσταση του Android αλλά και των Windows.

Είναι πλέον γνωστό ότι παρόλο που η σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι συνεχίζεται, η Huawei αναζητά βιώσιμες λύσεις ώστε να μην εξαρτάται πλέον από το αμερικανικό λογισμικό έτσι λοιπόν κυκλοφόρησε το OpenEuler εκδίδοντας ένα τεχνικό δελτίο τύπου, που εξηγεί πως ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Το openEuler θα λέγαμε ότι είναι μια παραλλαγή λογισμικού ανοιχτού κώδικα του EulerOS, το οποίο βασίζεται στη διανομή Linux CentOS, εκ του οποίου το 100% των πακέτων βελτιστοποιείται και για x86 (PC με επεξεργαστές Intel) εκτός από την ARM64 (αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στα smartphones, tablet και άλλες κινητές συσκευές).

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η Huawei είχε ένα περίπλοκο 2019 λόγω της αμερικανικής απαγόρευσης που ισχύει από τον Μάιο, αλλά η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Όλα δείχνουν όμως ότι το 2020 θα είναι αρκετά περίπλοκο για την ίδια.

Δείτε επίσης

Huawei: Πρωταρχικό μέλημα για το 2020 η επιβίωση και η ευημερία της εταιρείας

gizchina

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα