14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

HMD Global: απάντησε για το σκάνδαλο με το Nokia 7 Plus

1 min read
gsmarena 000 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Λίγο μετά τα δημοσιεύματα ότι μια ομάδα κινητών Nokia 7 Plus έστελνε δεδομένα κατόχων σε Κινεζικό server, η HMD Global απάντησε με επίσημη δήλωση. Αναφέρει ότι έγινε λάθος σχετικά με την ενεργοποίηση του κατόχου στα συγκεκριμένα κινητά. Είχε εγκατασταθεί λάθος λογισμικό στην συγκεκριμένη παρτίδα.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχουν κοινοποιηθεί προσωπικά στοιχεία ταυτότητας σε τρίτους. Έχουμε αναλύσει την υπόθεση και διαπιστώσαμε ότι η ενεργοποίηση συσκευής πελάτη που προοριζόταν για άλλη χώρα, συμπεριλήφθηκε λανθασμένα στο πακέτο λογισμικού μίας μόνο παρτίδας του Nokia 7 Plus. Λόγω αυτού του λάθους, οι συγκεκριμένες συσκευές προσπάθησαν εσφαλμένα να στείλουν δεδομένα ενεργοποίησης συσκευής σε διακομιστή τρίτου μέρους. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα δεν υποβλήθηκαν ποτέ σε επεξεργασία και κανένα άτομο δεν μπορούσε να προσδιοριστεί βάσει αυτών των δεδομένων. Αυτό το σφάλμα έχει ήδη προσδιοριστεί και επιδιορθωθεί το Φεβρουάριο του 2019, ταυτοποιώντας τον πελάτη στη σωστή χώρα. Όλες οι συσκευές που έχουν επηρεαστεί έχουν λάβει την επιδιόρθωση και σχεδόν όλες οι συσκευές την έχουν ήδη εγκαταστήσει.
Η συλλογή δεδομένων ενεργοποίησης μιας συσκευής, όταν χρησιμοποιείται το τηλέφωνο για πρώτη φορά, είναι πρακτική της βιομηχανίας. Επιτρέπει στους κατασκευαστές να ενεργοποιήσουν την εγγύηση τηλεφώνου. Η HMD Global λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των καταναλωτών της.

gsmarena
gr.gizchina

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα