13 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Xiaomi: θα μπλοκάρει την εγκατάσταση μη εγκεκριμένων εφαρμογών;

1 min read
Screenshot 477 1 2 1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Περίεργες φήμες ήρθαν στη δημοσιότητα σήμερα στην Κίνα – μέσω Weibo – και ανάγκασαν τον εκπρόσωπο της Xiaomi να απαντήσει για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Οι φήμες ξεκίνησαν στο Weibo, και ήθελαν την Κινεζική εταιρία να επεξεργάζεται σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα έδινε στη δημοσιότητα λίστα εγκεκριμένων εφαρμογών για τα κινητά της, ενώ παράλληλα θα μπλόκαρε την εγκατάσταση μη εγκεκριμένων εφαρμογών!

62a268b4ly1g0dbbyqlcpj20eh0fm77s | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Τα νέα ήθελαν μία νέα λειτουργία να ετοιμάζεται από την Xiaomi – αρχικά για τα κινητά της που διατίθενται στην εγχώρια αγορά της Κίνας – σύμφωνα με την οποία θα μπλοκάρει την εγκατάσταση μη εγκεκριμένων εφαρμογών (unauthorized applications). Η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στην Xiaomi στην Κίνα, αφού εκεί τα smartphones έρχονται με Chinese ROM, χωρίς Play Store ή Google App Services και δεν είναι εφικτός ο έλεγχος των unauthorized εφαρμογών από την Google. Με αυτό τον τρόπο η Xiaomi θα μπορούσε να διασφαλίσει την σταθερότητα και ασφάλεια των Κινεζικών μοντέλων.

Ο εκπρόσωπος της Κινεζικής εταιρίας όμως απάντησε έγκαιρα και αρνητικά, αναφέροντας ότι μία τέτοια σκέψη δεν βρίσκεται για την ώρα στα σχέδια της εταιρίας.

Πηγή https://www.gizchina.com/2019/02/23/xiaomi-denies-possible-apps-blocking/

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα