14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Intel δεν θα παράγει 5G μόντεμ μέχρι το 2020

1 min read
Intel CES 2019 Logo 2 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Reuters, σε πρόσφατη εκδήλωση στην Καλιφόρνια η Intel δήλωσε ότι μέχρι το 2020 δεν θα παράγει 5G μόντεμ για smartphone σε επίπεδο καταναλωτή.

Το θέμα είναι όμως η Apple χρησιμοποιεί αποκλειστικά μόνο μόντεμ της Intel στην πιο πρόσφατη φουρνιά των iPhones – το iPhone XS, XS Max και το iPhone XR.

Αν η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και ένα μόντεμ της Intel στο τελικό της iPhone 5G, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι το 2020.

Αυτό θα καθυστερούσε σημαντικά την Apple σε όλη αυτήν την ξέφρενη κούρσα των 5G και θα την άφηνε ένα χρόνο πίσω, όταν από την αντίπερα όχθη στο Android ήδη ετοιμάζονται να κυκλοφορησουν τα πρώτα 5G  smartphones. δες ως κάτωθι:

Huawei

Samsung

Zte

LG

Εάν το iPhone 5G κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του επόμενου έτους – ο συνηθισμένος μήνας κυκλοφορίας νέου iPhone – τότε θα είναι σχεδόν 18 μήνες πίσω.

Πάντως υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η Apple θα μπορούσε να το αποφύγει αυτό. Το πιο προφανές είναι για την εταιρεία να μην χρησιμοποιήσει μόντεμ της Intel σε ένα iPhone 5G. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Qualcomm αρνήθηκε να προσφέρει τσιπ για τις τελευταίες εκδόσεις iPhones λόγω των συνεχιζόμενων νομικών μαχών μεταξύ των δύο εταιρειών, αυτό δεν αφήνει και πολλές επιλογές στην Apple.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.androidauthority.com/5g-iphone-intel-modem-957873/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα