15 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μπορούμε να εμπιστευτούμε το 5G της Huawei

1 min read
Huawei 5G Testing Successful | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ραχοκοκαλιά των μελλοντικών ασύρματων επικοινωνιών της Αμερικής θα μπορούσε να απειληθεί, σύμφωνα με μια ακρόαση του Κογκρέσου την Τετάρτη για την ασφάλεια του 5G.

Η γερουσιαστής Maria Cantwell (D-WA) ισχυρίστηκε ότι τα νέα δίκτυα 5G θα μπορούσαν να είναι επιρρεπή σε ξένες παρεμβολές, ιδιαίτερα εάν βασίζονταν σε ξένα κατασκευάσματα που θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις. “Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μια δικλείδα ασφάλειας που να υποστηρίζει το σύστημα 5G μας”, δήλωσε ο Cantwell. “Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να ανοίξουμε μία κερκόπορτα με αυτά τα δίκτυα.”

Δεν ανέφερε ονομαστικά την Huawei, αλλά η κινεζική εταιρεία έχει επανειλημμένα προβληθεί από τους νομοθέτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών της ως τρόπο διείσδυσης σε ευαίσθητες υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία αντιμετώπισε σειρά σκανδάλων τους τελευταίους μήνες – συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για κλοπή εμπορικού απορρήτου, παραβιάσεις κυρώσεων και σύλληψη του CFO – αλλά τίποτα δεν ήταν τόσο καταστρεπτικό, όσο η επίπτωση ότι ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να διακυβευτεί από κινεζικούς οργανισμούς πληροφοριών.

“Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι θα κατασκοπεύσει για την κινεζική κυβέρνηση”

Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι θα κατασκοπεύσει για την κινεζική κυβέρνηση, αλλά οι όλα αυτά είχαν ελάχιστη επίδραση. Η χρήση του εξοπλισμού της εταιρείας έχει ήδη περιοριστεί σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, ενώ τα έθνη που συμμάχησαν με την Αμερική έχουν υποστεί πίεση σε παρόμοιες πολιτικές. Καθώς το 5G κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον κόσμο και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών αγωνίζονται για να το αποκτήσουν, οι ανησυχίες για την ασφάλεια κρατούν τον μεγαλύτερο προμηθευτή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο στο περιθώριο στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο The Verge, ο αρχηγός ασφαλείας της Huawei για τις Ηνωμένες Πολιτείες Andy Purdy αναγνώρισε ότι, πολιτικά, ήταν δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες με τους νομοθέτες σχετικά με τη πιθανή πορεία και τη συνέχιση λειτουργίας της Huawei στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά λέει ” με διάφορους τρόπους “ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σύστημα μετριασμού του κινδύνου, είτε να υπάρχει ένας ελεγκτικός μηχανισμός από την κυβέρνηση είτε από ανεξάρτητο τρίτο φορέα. Αρκετοί φορείς θα μπορούσαν να συμμετέχουν στον έλεγχο της ασφάλειας του εξοπλισμού, υποστηρίζει. “Είμαστε απλώς ανοιχτοί για να έχουμε μια συζήτηση για το τι μπορεί να γίνει,” λέει.

Σε μια συνέντευξη με τους δημοσιογράφους, ένας από τους εκ περιτροπής προέδρους της εταιρείας, ο Ken Hu, έθεσε ένα παρόμοιο σημείο. Ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η εταιρεία σε χώρες πέρα ​​από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι «είμαστε πολύ πρόθυμοι να λάβουμε προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό των ανησυχιών» και ότι «έχουμε ήδη πολλές επιτυχημένες περιπτώσεις» συνεργασίας με άλλες χώρες.

Η Huawei έχει επισημάνει τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν σε χώρες όπως ο Καναδάς, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις δοκιμών για το υλικό και το λογισμικό της Huawei για να αναζητήσουν πιθανές ατέλειες. “Έχουμε μια πολύ προχωρημένη σχέση με τους παρόχους τηλεπικοινωνιών , κάτι που είναι διαφορετικό από τις περισσότερες άλλες χώρες για να είμαστε ειλικρινείς από αυτό που έχω δει”, δήλωσε ο Scott Jones, ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης στον κυβερνοχώρο, τον Σεπτέμβριο. (Ανεξάρτητα από το αν οι άλλοι παραμένουν πιο επιφυλακτικοί απέναντι στην εταιρεία και η εξετάζεται  μία “προσεκτική” απαγόρευση στον Καναδά.)

Η Huawei χρησιμοποιεί ήδη εργαστήρια ασφαλείας για τη δοκιμή των προϊόντων της στη Γερμανία και τη Βρετανία και έκανε παρόμοια προσφορά και στην Πολωνία. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία έχει πιέσει για μια παρόμοια ρύθμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να αποδείξετε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις μας δεν υπόκεινται στις αδικαιολόγητες πράξεις κανενός», λέει ο Purdy.

“” Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορείτε να εγκαταστήσετε “”

Ο Purdy λέει ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν τέτοιο μηχανισμό. Επισημαίνει τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί η Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS). Όταν μια ξένη εταιρεία αναλαμβάνει μια αμερικανική, σημειώνει, η κυβερνητική επιτροπή ενδέχεται να απαιτήσει τη χρήση ορισμένων προτύπων για τον περιορισμό του κινδύνου ξένης επιρροής, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των ανησυχιών για την ασφάλεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια παρόμοια διαδικασία για να δοκιμάσουν τα προϊόντα της Huawei και να διαχειριστούν τις ανησυχίες για την ασφάλεια, υποστηρίζει. “Υπάρχει ένας τρόπος αντιμετώπισης του κινδύνου και για την Αμερική ώστε να αποκομίσουμετα οφέλη”, λέει.

Η εταιρεία προσπάθησε να αναθέσει την υπόθεση απευθείας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η FCC εξετάζει μια πρόταση που θα μπορούσε να κλειδώσει περαιτέρω την Huawei από την αγορά των ΗΠΑ λόγω ανησυχιών εθνικής ασφάλειας. Ο οργανισμός ζήτησε να σχολιάσει την πρόταση και η Huawei υπέβαλε παρατηρήσεις με την Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή.

“Η Huawei συμφωνεί με τη βιομηχανία και τους κυβερνητικούς εμπειρογνώμονες ότι οι απειλές στον κυβερνοχώρο απαιτούν πέρα ​​από τον αποκλεισμό ορισμένων εταιρειών να υιοθετηθεί μια ολιστική στρατηγική αντιμετώπισης του κινδύνου”, ανέφερε η εταιρεία τον Δεκέμβριο.

“Αυτό που συστήσαμε στην FCC είναι ότι πρέπει να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του πραγματικού κινδύνου που πρέπει να ισχύει για όλους και πρέπει να είναι αντικειμενικό και διαφανές”, λέει ο Purdy.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν έχουν υποκύψει σε αυτούς τους συμβιβασμούς, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία αποτελεί πιθανή απειλή για την ασφάλεια ανεξάρτητα από τις διασφαλίσεις. Ο κ. Mike Gallagher (R-WI) δήλωσε ότι κατά τη θέσπιση νομοθεσίας τον περασμένο μήνα, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την πρόσφυση στις κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η Huawei θα “‘έχει ως κύρια δραστηριότητα όπου και όπου είναι δυνατόν να υπονομεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των συμμάχων μας”. (R-AR) περιέγραψε την εταιρεία ως “ένα αποτελεσματικό σκέλος συλλογής πληροφοριών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

Πηγή https://www.theverge.com/2019/2/7/18214166/huawei-security-china-fcc-5g-cybersecurity

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα