14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

GeekBench: Ο Exynos 2400 πλησιάζει τον Snapdragon 8 Gen 3 στις επιδόσεις

1 min read
exynos 2400 1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η πολυαναμενόμενη σειρά Samsung Galaxy S24 είναι προ των πυλών και τα πρόσφατα αποτελέσματα του Geekbench benchmark δείχνουν ότι τόσο οι εκδόσεις Exynos όσο και οι εκδόσεις Snapdragon υφίστανται σημαντικές βελτιστοποιήσεις επιδόσεων. Ενώ ο Snapdragon 8 Gen 3 εξακολουθεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα, η πρόοδος του Exynos 2400 είναι αξιοσημείωτη.

Η σειρά Galaxy S24: Snapdragon 8 Gen 3 στα τελευταία Benchmarks

Exynos 2400 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κλείνοντας το χάσμα: Ο Exynos 2400 ανταποκρίνεται στην πρόκληση

Προηγούμενα benchmarks έδειξαν ότι το Galaxy S24+ που τροφοδοτείται από τον Exynos 2400 υστερούσε σε σχέση με τον αντίστοιχο Snapdragon 8 Gen 3. Ωστόσο, τα νέα αποτελέσματα αποκαλύπτουν σημαντική βελτίωση για το chip Exynos. Η βαθμολογία του σε έναν πυρήνα έχει αυξηθεί από 2067 σε 2193. Ενώ η βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων έχει εκτοξευθεί από 6520 σε αξιοσημείωτες 6895.

Συγκριτικά, το Galaxy S24 Ultra με τον Snapdragon 8 Gen 3 σημείωσε επίσης μικρή πρόοδο, φθάνοντας τα 2297 σε έναν πυρήνα και τα 7104 σε πολλούς πυρήνες. Ενώ ο Snapdragon διατηρεί το προβάδισμα, η πρόοδος του Exynos 2400 καταδεικνύει την αφοσίωση της Samsung στην κάλυψη του χάσματος επιδόσεων.

Διαφορετικές αρχιτεκτονικές, παρόμοια αποτελέσματα

Ο Exynos 2400 και ο Snapdragon 8 Gen 3 χρησιμοποιούν διαφορετικές διαμορφώσεις πυρήνων CPU. Ο Exynos διαθέτει διάταξη “1+2+3+4”, ενώ ο Snapdragon επιλέγει την προσέγγιση “1+3+2+2+2”. Παρά τις διαφορές αυτές, και τα δύο τσιπ παρέχουν εντυπωσιακή αύξηση των επιδόσεων στα τελευταία benchmarks.

Ο Exynos 2400 διαθέτει δύο επιπλέον πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της μπαταρίας. Ωστόσο, ο Snapdragon 8 Gen 3 αντισταθμίζει με υψηλότερες συχνότητες βασικού και κύριου πυρήνα, συμβάλλοντας στο σημερινό πλεονέκτημα επιδόσεων.

Σειρά Galaxy S24: Μια νέα εποχή εμπειριών smartphone

Η Samsung πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα τη σειρά Galaxy S24 στην εκδήλωση Unpacked στις 17 Ιανουαρίου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η εταιρεία υπόσχεται επαναστατικά χαρακτηριστικά AI που θα επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία του χρήστη smartphone.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν ήδη να κάνουν online κράτηση για το Galaxy S24 και να λάβουν πίστωση καταστήματος 50 δολαρίων, καθιστώντας τη διαδικασία προ-παραγγελίας ακόμη πιο δελεαστική. Είτε επιλέξετε την παραλλαγή Exynos 2400 είτε την παραλλαγή Snapdragon 8 Gen 3, η σειρά Galaxy S24 υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική προσφορά ναυαρχίδας από την Samsung.

Συμπεράσματα

Τα τελευταία συγκριτικά αποτελέσματα Geekbench δείχνουν τις αξιοσημείωτες εξελίξεις τόσο του Samsung Exynos 2400 όσο και του Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Ενώ ο Snapdragon διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα, το σημαντικό άλμα επιδόσεων του Exynos υποδηλώνει ότι η ψαλίδα κλείνει. Με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του και τη δυνατότητα βελτίωσης της αποδοτικότητας της μπαταρίας, ο Exynos 2400 αποτελεί μια συναρπαστική εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν μια ισχυρή και αποδοτική εμπειρία smartphone. Η σειρά Galaxy S24 μοιάζει έτοιμη να επαναπροσδιορίσει τις εμπειρίες κινητής τηλεφωνίας και η μάχη μεταξύ αυτών των δύο γιγάντιων τσιπ θερμαίνεται, καθιστώντας την επερχόμενη κυκλοφορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

via

About The Author

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα