12 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να βρείτε το χαμένο σας Android smartphone; Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να το βρείτε;

1 min read
χαμένο android smarphone | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα smartphones μας έχουν γίνει απαραίτητα αφού σε αυτό είναι αποθηκευμένα όλες οι προσωπικές μας πληροφορίες για την εργασία μας, οι εφαρμογές από τις τράπεζες, κωδικοί και πολλά άλλα προσωπικά δεδομένα. Έτσι, είναι αυτονόητο ότι η απώλεια του smartphone μας μπορεί να είναι ένας εφιάλτης, ειδικά αν δεν έχουμε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων.

Όμως αν έχετε χάσει το Android τηλέφωνο σας μην πανικοβάλλεστε, διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε.

Λάβετε υπόψη ότι το Android προσφέρει μια ενσωματωμένη λειτουργία που σας επιτρέπει να βρείτε, να κλειδώσετε ή να διαγράψετε το χαμένο σας τηλέφωνο. Με άλλα λόγια, το Android διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την εύρεση ενός χαμένου τηλεφώνου. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία και θα σας διευκολύνουμε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο τηλέφωνό σας.

Προϋποθέσεις για την εύρεση της συσκευής σας Android

Πριν ξεκινήσετε τα βήματα, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Android πληροί αυτές τις προϋποθέσεις:

  1. Η συσκευή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, είτε μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω Wi-Fi.
  2. Θα πρέπει να συνδεθεί με το λογαριασμό σας Google, κάτι που συνήθως γίνεται κατά τη διάρκεια της σύνδεσης στις υπηρεσίες Google.
  3. Βεβαιωθείτε ότι οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και το Find My Device (Εύρεση της συσκευής μου) είναι ενεργοποιημένες. Συνήθως μπορείτε να το ελέγξετε αυτό στις ρυθμίσεις σας.

Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, είστε έτοιμοι να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο Android.

Πώς να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο Android

Έτσι, το προεπιλεγμένο εργαλείο για την εύρεση ενός χαμένου τηλεφώνου Android είναι το Google Find My Device. Διαθέτει μια σειρά χαρακτηριστικών που καθιστούν απλή την ανάκτηση του τηλεφώνου σας. Ρίξτε μια ματιά στα βήματα:

  1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε οποιαδήποτε συσκευή που διαθέτετε και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Google Find My Device.
  2. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας στη Google.
  3. Κάντε κλικ στο χαμένο τηλέφωνο που εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία.
  4. Θα εμφανιστεί ένας χάρτης Google Map, αποκαλύπτοντας την τελευταία γνωστή θέση του όταν βρισκόταν στο δίκτυο.
  5. Για να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας μέσω ηχητικού σήματος, κάντε κλικ στην επιλογή “Αναπαραγωγή ήχου” για να χτυπήσει το τηλέφωνο για πέντε λεπτά, ακόμη και αν είναι σε σιωπηλή/δονητική λειτουργία. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Ασφαλής συσκευή” για να αποσυνδεθείτε από τη Google και να κλειδώσετε τη συσκευή σας.
Google Find My Device Web App | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επιπλέον, μέσω του ιστότοπου Find My Device (Εύρεση της συσκευής μου), μπορείτε να εμφανίσετε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος του smartphone. Θα παρέχει ουσιαστικά πληροφορίες για το άτομο που μπορεί να βρει το χαμένο σας τηλέφωνο Android. Σημειώστε ότι αυτές οι ενέργειες είναι δυνατές μόνο όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Αν έχετε πολλές συσκευές Android, κατεβάστε την εφαρμογή Find My Device για να ελέγξετε τις θέσεις τους και να τις κάνετε να χτυπήσουν. Για οπτική καθοδήγηση, ανατρέξτε στο βίντεο της Google που είναι ενσωματωμένο παρακάτω.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία δεν ισχύει αποκλειστικά για τα τηλέφωνα Google Pixel. Ωστόσο, η Samsung διαθέτει ένα παρόμοιο εργαλείο, όπως το Google Find My Device, για να βοηθήσει στην εύρεση ενός χαμένου τηλεφώνου Android. Απαιτεί τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας με τη Samsung. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το SmartThings Find από το βίντεο παρακάτω.

Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας εάν έχετε χάσει το τηλέφωνο σας Android

Το να εντοπίσετε το χαμένο σας τηλέφωνο Android είναι ένα πράγμα, όμως αυτό που προέχει περισσότερο είναι η προστασία των δεδομένων σας. Το Android σας παρέχει διάφορες επιλογές για την προστασία των πληροφοριών σας όταν δεν μπορείτε να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο Android.

  1. Κλείδωμα της συσκευής σας: Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει μηχανισμό κλειδώματος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα προσωρινό κλείδωμα μέσω του εργαλείου Εύρεση της συσκευής μου. Αυτό αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
  2. Διαγραφή της συσκευής σας: Για να διασφαλίσετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν ασφαλή, το Android σας επιτρέπει να διαγράψετε τη συσκευή εξ αποστάσεως. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ενεργοποίηση κλειδώματος & διαγραφής” στη σελίδα Εύρεση της συσκευής μου και η συσκευή σας θα επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς κανένα ίχνος των δεδομένων σας.
Android Security | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Χρησιμοποιείτε πάντα μια κατάλληλη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή. Αυτό θα κάνει τα πράγματα λιγότερο περίπλοκα όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο χαμένο σας τηλέφωνο Android.

Χρήση έξυπνων ηχείων για να βρείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας

Το έξυπνο ηχείο σας, όπως το Google Home με το Google Assistant, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το τηλέφωνό σας. Απλά πείτε: “Γεια σου Google, πού είναι το τηλέφωνό μου;”. Το ηχείο θα χτυπήσει τη συσκευή σας. Θα χτυπήσει ακόμα και αν έχει ρυθμιστεί στη δόνηση ή στο Μην ενοχλείτε. Παρόλο που αυτό δεν θα εντοπίσει το τηλέφωνό σας σε χάρτη, το δυνατό κουδούνισμα βοηθάει στον γρήγορο εντοπισμό του, αν το τηλέφωνο είναι κοντά.

sebastian scholz nuki Fh3Dtg6QX4Q unsplash | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι μπορείτε να κάνετε στο μέλλον

Αν όλες οι προσπάθειες αποτύχουν και το τηλέφωνό σας εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο κάντε τα εξής:

  • Εξερευνήστε τις επιλογές οικονομικών τηλεφώνων για αντικατάσταση, εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο υψηλών προδιαγραφών.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο ενός προγράμματος ασφάλισης τηλεφώνου για μελλοντική ασφάλεια.
  • Κρατήστε τον αριθμό του τηλεφώνου σας και τον αριθμό IMEI για να αναφέρετε την απώλεια στον πάροχό σας.
  • Σκεφτείτε να στραφείτε σε ένα smartphone με κάρτα eSIM για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, όχι μόνο θα αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε το χαμένο τηλέφωνο Android, αλλά θα βεβαιωθείτε επίσης ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα. Επομένως, θα πρέπει να τα λάβετε υπόψη σας όταν ρυθμίζετε το νέο σας smartphone.

via

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα