14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Lens σύντομα θα δέχεται και φωνητικές εντολές

1 min read
google lens may listen to audio1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Lens από ότι φαίνεται σύμφωνα με το AndroidPolice και το moreoftecth σύντομα θα δέχεται και ηχητικά μηνύματα, επιτρέποντας στους χρήστες να βελτιώσουν τις αναζητήσεις τους.

Σύμφωνα με το AssembleDebug, ένα κανάλι που διατηρεί ένας τεχνικός του καναλιού GAppsLeaks στο Telegram, πρόσφατα εντόπισε την Google να δοκιμάζει κρυφά έναν νέο τρόπο για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το Lens. Αφού ενεργοποιήσετε ορισμένα κρυφά flags στην εφαρμογή, ενεργοποιείται μία σημαντική δυνατότητα που σάς επιτρέπει να στρέφετε τη συσκευή σε ένα αντικείμενο και να εκφωνείτε δυνατά τις παραμέτρους βελτίωσης της αναζήτησής σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google είναι ο βασιλιάς των μηχανών αναζήτησης έτσι εργαλεία όπως το Google Lens και το Google Assistant είναι από τα πια βασικά που παρέχει η Google για να βοηθήσει τους χρήστες στο να βρουν αυτό που θέλουν. Ωστόσο, το Google Lens στιάζει ξεκάθαρα σε οπτικές ενδείξεις ενώ το Google Assistant λαμβάνει ηχητικά μηνύματα, ερωτήσεις ή εντολές. Τώρα, από ότι φαίνεται η Google δοκιμάζει τα ηχητικά μηνύματα και για το Lens, ειδικά για να βελτιώσει τα ερωτήματα των χρηστών και το λεγόμενο Multisearch.

Το MultiSearch είναι η πολλαπλή διαδικασία αναζήτησης για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε ένα φόρεμα, για αρχή ανοίγετε το Lens και τραβάτε μια φωτογραφία του φορέματος που σας αρέσει, στη συνέχεια και με βάσει τα αποτελέσματα που σας δίνει το Lens συνεχίζετε την αναζήτηση για να βρείτε άλλα χρώματα ή παραπλήσια σχέδια με το φόρεμα που ψάχνετε. Αυτή όλη η διαδικασία λέγεται Multisearch και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αφού δεν γλιτώνετε την επαφή με το κινητό και την πληκτρολόγηση.

Τώρα πλέον όλα αυτά θα τα κάνετε με φωνητικές εντολές και αυτό είναι φοβερό αυτού γλιτώνετε όλα τα περιττά κλικ και λιγότερη αλληλεπίδραση με τις οθόνες που σας εξοικονομεί χρόνο και βοηθά επίσης στην προσβασιμότητα. Το AssembleDebug δεν αναφέρει εάν η Google θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία που έχει και στο Google Assistant αλλά θα βοηθήσει σίγουρα.

Λάβετε υπόψη ότι η Google δεν έχει αναφέρει κάτι επίσημο ακόμα, οπότε αναμένονται εξελίξεις.

Μείνετε συντονισμένοι στο technea.gr για περισσότερα νέα από τον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας!

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα