14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Microsoft: Ίσως κάποια μέρα τα Windows να είναι μία εφαρμογή στο κινητό;

1 min read
windowsapp | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μπορεί να μην το πιστεύετε όμως, σύμφωνα με το The Verge η Microsoft δημιούργησε μια εφαρμογή που στριμάρει τα Windows 365 σε iOS, iPadOS, macOS και προγράμματα περιήγησης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία αναβάθμιση της προηγούμενης εφαρμογής Windows 365 σε μία εφαρμογή που μεταδίδει σε ζωντανή ροή τα Windows από ένα απομακρυσμένο Η/Υ, Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box και τις υπηρεσίες απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας της Microsoft στις αντίστοιχες πλατφόρμες. Το νέο Windows 365 app ωστόσο δεν είναι διαθέσιμο για Android.

Η Microsoft υποστηρίζει πολλές οθόνες μέσω της εφαρμογής της για Windows, προσαρμοσμένες αναλύσεις οθόνης, καθώς και ανακατεύθυνση συσκευών για περιφερειακά όπως webcams, συσκευές αποθήκευσης και εκτυπωτές.

windows app overview | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το νέο Windows app περιορίζεται επίσης στη γκάμα επαγγελματικών λογαριασμών της Microsoft, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι διαθέσιμη και στους καταναλωτές. Η προτροπή σύνδεσης στην εφαρμογή των Windows στα Windows υποδηλώνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό λογαριασμό Microsoft, αλλά αυτή η λειτουργία δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή.

Η Microsoft έχει παρόμοιες εφαρμογές για απομακρυσμένη σύνδεση με υπολογιστές εδώ και δεκαετίες, κυρίως με την εφαρμογή Remote Desktop Connection που είναι αποκλειστικά στα Windows. Ωστόσο, ένα αποκλειστικό “Windows app” είναι κάτι που δεν το συναντάμε συχνά και ίσως να αποκαλύπτει μία γενικότερη στρατηγική της Microsoft όπως να μεταφέρει τα Windows πλήρως σε cloud περιβάλλον.

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα