14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google θέλει να σας κρατήσει μακριά από το Instagram και το TikTok δείχνοντας σας βίντεο από το Instagram και το TikTok!

1 min read
rsz adobestock 3744415531 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Bangkok, Thailand 25 AUG 2020. Men hand using digital tablet for search information on Google. Wireless Smartphone technology with intelligence search engine.

Μπορεί να σας φαίνεται ότι η Google νοιάζεται για τους χρήστες της, όμως στην ουσία, όπως και όλοι οι υπόλοιποι τεχνολογικοί γίγαντες θέλουν οι χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους για όση περισσότερη χρονική διάρκεια γίνεται.

Πρόσφατα λοιπόν η Google δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα για το Google Search στα κινητά όπου στα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανίζονται και μία σειρά βίντεο από το Instagram και το TikTok σε στυλ καρουζέλ που θα σχετίζονται με τις αναζητήσεις του χρήστη.

google search short videos instagram tiktok1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο στόχος φυσικά αυτής της νέας λειτουργίας είναι να κρατήσει τους χρήστες μέσα στην εφαρμογή Αναζήτησης σε Android και iPhone για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί.

Εκτός από τις δημοφιλείς εφαρμογές Instagram και TikTok, στο Google Search θα εμφανίζονται και κλιπ από το Tangi, Trell και YouTube. Βέβαια δεν είναι σαφές εάν η Google υπέγραψε κάποιου είδους συμφωνία με το Facebook ή το TikTok για να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο τους ή απλώς χρησιμοποιεί τη δική τους μηχανή ευρετηρίου για να τα τροφοδοτήσει.

Πραγματικά πολύ έξυπνη κίνηση αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η νέα δυνατότητα στο ευρύ κοινό, όπως και τα αν και κατά πόσο θα συμπεριληφθεί και στη desktop έκδοση της εφαρμογής αν και ένας εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η λειτουργία αυτή δοκιμάζεται προς το παρόν μόνο στα κινητά!

[via]

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα