Η Huawei αντικαθιστά τα Windows 10 με το Harmony OS στους υπολογιστές της
1 min readΠέρυσι, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έθεσε εμπάργκο στη Huawei και διέκοψε κάθε επαφή και εμπορική συναλλαγή της εταιρείας με τις Αμερικάνικες εταιρείες.
Έκτοτε έχουν γίνει πολλά το θετικό όμως από όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι η Huawei ανακοίνωσε την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος το HarmonyOS και τώρα νέα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει υπολογιστές με το δικό της λειτουργικό σύστημα.
Σύμφωνα με το Huaweicentral αναμένεται η Huawei να αντικαταστήσει τα Windows 10 με το HarmonyOS στους υπολογιστές της οι οποίοι θα φοράνε και τους επεξεργαστές της Huawei τους Kunpeng.
Θυμηθείτε ότι η Huawei ανέφερε ήδη ότι το HarmonyOS θα είναι μια λύση πολλαπλών πλατφορμών. Αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί με ευελιξία σε διαφορετικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων ρολογιών, προσωπικών υπολογιστών, αυτοκινήτων και άλλων.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ SMARTPHONES;
Παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με την αδυναμία συνεργασίας με την Google, η Huawei συνεχίζει να λανσάρει νέα κινητά τηλέφωνα με λειτουργίες Android OS και Huawei αντί για τα Google Mobile Services GMS. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών AppGallery και το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που οι εκπρόσωποί της είναι “λίγο” περίεργοι – για παράδειγμα, με τον επικεφαλής της Huawei Richard Yu να λέει σε δήλωση του ότι η εταιρεία θα χρειαστεί “όχι περισσότερο” 300 χρόνια για να ανταγωνιστεί την Google και την Apple.
«Οι πωλήσεις συσκευών με λειτουργικά συστήματα Android και Apple στον κόσμο είναι τεράστιες και είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να αποδεχτούν άλλα λειτουργικά συστήματα. Έτσι, το Huawei OS μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να ξεπεράσει το Android και την Apple, αλλά όχι περισσότερο από 300 χρόνια », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ren Zhengfei σε συνέντευξη στο Dragon Magazine
Σύμφωνα με τον Richard Yu τα HMS (Huawei Mobile Services) βρίσκονται επί του παρόντος σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές με περισσότερους από 400 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια προγραμματιστές και συνεργάτες.
Προς το παρόν, το Google Play διαθέτει περισσότερες από 2,1 εκατομμύρια εφαρμογές, ενώ το Huawei AppGalery διαθέτει επί του παρόντος μόνο 55.000 εφαρμογές.
[Via]