14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Χακαρίστηκε το ίδρυμα Bill Gates

1 min read
smart tv hack21 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σχεδόν 25.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικοί πρόσβασης που φέρονται να είναι από το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ίδρυμα Gates Foundation έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο

Άγνωστοι ακτιβιστές έχουν δημοσιεύσει σχεδόν 25.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης που φέρεται ότι ανήκουν στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ίδρυμα Γκέιτς και άλλες ομάδες που εργάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού, σύμφωνα με την Ομάδα Πληροφοριών SITE, η οποία παρακολουθεί τον διαδικτυακό εξτρεμισμό και την τρομοκρατία ομάδες.

Ενώ το SITE δεν μπόρεσε να επαληθεύσει εάν οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι κωδικοί πρόσβασης ήταν αυθεντικοί, η ομάδα δήλωσε ότι οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα και σχεδόν αμέσως χρησιμοποιήθηκαν για να προωθήσουν απόπειρες πειρατείας και παρενόχλησης από ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Ένας Αυστραλός εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, Ρόμπερτ Πότερ, δήλωσε ότι ήταν σε θέση να επαληθεύσει ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι κωδικοί πρόσβασης του ΠΟΥ ήταν πραγματικοί.

Οι λίστες, των οποίων η προέλευση είναι ασαφής, φαίνεται να δημοσιεύτηκαν αρχικά στο 4chan, ένας πίνακας μηνυμάτων διαβόητος για το μισητό και ακραίο πολιτικό του σχόλιο, και αργότερα στον Pastebin, έναν ιστότοπο αποθήκευσης κειμένου, στο Twitter και στα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κανάλια στο Telegram , μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η έκθεση του SITE, που εδρεύει στη Bethesda, Md., Ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ομάδα υποτιθέμενων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κωδικών πρόσβασης προήλθε από το NIH, με 9.938 βρέθηκαν σε λίστες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχαν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό, με 6.857. Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε 5.120. Η λίστα των διευθύνσεων και των κωδικών πρόσβασης του ΠΟΥ ανήλθε σε 2.732.

Μικρότερος αριθμός συμμετοχών καταγράφηκαν για το Ίδρυμα Gates, μια ιδιωτική φιλανθρωπική ομάδα του οποίου ο συνιδρυτής, συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση 150 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στόχος ήταν επίσης το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, ένα κινεζικό ερευνητικό κέντρο στην πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία που έχει κατηγορηθεί για ρόλο στην πρόκληση της επιδημίας.

Το NIH, το CDC, η ΠΟΥ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό την Τρίτη το βράδυ. Το Ίδρυμα Gates είπε σε μια δήλωση, «Παρακολουθούμε την κατάσταση σύμφωνα με τις πρακτικές μας για την ασφάλεια των δεδομένων. Προς το παρόν δεν έχουμε ένδειξη παραβίασης δεδομένων στο ίδρυμα. ”

Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εκπρόσωπος του Twitter Katie Rosborough είπε: «Γνωρίζουμε αυτήν τη δραστηριότητα λογαριασμού και αναλαμβάνουμε εκτεταμένες ενέργειες επιβολής σύμφωνα με τους κανόνες μας, συγκεκριμένα την πολιτική μας για ιδιωτικές πληροφορίες. Πραγματοποιούμε επίσης μαζικές ενέργειες κατάργησης στο URL που συνδέεται με τον εν λόγω ιστότοπο. ”

Ο Potter, διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής εταιρείας Internet 2.0, δήλωσε ότι μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα υπολογιστών του ΠΟΥ χρησιμοποιώντας διευθύνσεις email και κωδικούς πρόσβασης που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο.

[Via]

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα