14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Facebook: Κόβει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του lockdown

1 min read
Facebook removes anti lockdown protests event listings1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Καθώς η καραντίνα συνεχίζεται και το lockdown είναι σε ισχύ σε πολλές χώρες, οι τεχνολογικοί γίγαντες συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις στη συνεχιζόμενη αυτή κρίση.

Τώρα, το Facebook παίρνει ένα άλλο μέτρο – το BBC News αναφέρει ότι απαγορεύει τη δημιουργία εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας.

Η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων κατάργησε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του lockdwon sτην Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϋ και τη Νεμπράσκα και σκοπεύει να πράξει παρόμοια και για επικείμενες εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσινκαι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook κατάργησε αυτά τα γεγονότα αφού επιβεβαίωσε με τις τοπικές κυβερνήσεις ότι παραβίαζαν τις πολιτικές πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Αυτή είναι η τελευταία από τις προσπάθειες του Facebook για τον έλεγχο της κατάστασης των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με την πανδημία του κοροναϊού.

Η πλατφόρμα αντιμετώπισε πολλά ήδη πολλά fake news και ψευδές ειδήσεις, συνεργαζόμενη με ανεξάρτητους οργανισμούς καθώς και επέβαλε μια αυστηρότερη πολιτική ακόμα και να αφαιρεί ομάδες που υποκινούσαν θεωρίες συνωμοσίας του 5G με τον κοροναϊό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι το Facebook θα κάνει ό, τι μπορούσε για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ελευθερία του λόγου.

[Via]

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα