14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ας ξεκαθαρίσουμε τα 120Hz της οθόνης του νέου Samsung Galaxy S20

1 min read
P2064468 1 3 1280x7201 1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σίγουρα η οθόνη των 120Hz της Samsung ήρθε για να ταράξει τα νερά και σίγουρα ήρθε για να δώσει νέα πνοή στα παιχνίδια στο android αφού είναι σαφώς ανώτερη από τις τυπικές πιο αργές AMOLED οθόνες.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά, αλλά και μία μεγάλη σύγχυση σε όλη αυτήν την ιστορία, εδώ είμαστε όμως να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς γίνεται.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι από προεπιλογή, αυτός ο εξαιρετικά γρήγορος ρυθμός ανανέωσης 120Hz είναι διαθέσιμος μόνο σε ανάλυση Full HD +. Αυτό σημαίνει ότι η εναλλαγή σε αυτή τη λειτουργία υποβαθμίζει αυτόματα την ανάλυση της οθόνης σας από WQHD + σε FHD +. Αυτό γίνεται πολύ απλά για λόγους εξοικονόμησης της μπαταρίας.

Το SamMobile αναφέρει ότι το Galaxy S20 εναλλάσσει το ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 60Hz και 120Hz ακόμα και σε FHD + ανάλυση και πάντα ανάλογα με τις περιστάσεις π.χ θερμοκρασία της μπαταρίας για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση ή εφαρμογές όπως οι Χάρτες Google και ακόμη και η Κάμερα που ξοδεύουν τη μπαταρία γρηγορότερα.

Είναι άγνωστο ακόμα εάν η Samsung θα δώσει τον πλήρη έλεγχο στους χρήστες πάνω σε αυτή τη λειτουργία όμως ο γνωστός και μη εξαιρετέος tweeter Ice universe, αναφέρει ότι κυκλοφορεί ένα firmware για το Galaxy S20 που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν 120Hz ακόμα και σε ανάλυση WQHD +, ωθώντας το σύστημα στα άκρα του.

Ωστόσο για να εξισορροπήσει λίγο η κατάσταση υπάρχει και η δυναμική μέθοδος όπου το σύστημα είναι αυτό που αποφασίζει ποιος ρυθμός ανανέωσης είναι ο καλύτερος ανάλογα πάντα σε ποια κατάσταση βρίσκεται το τηλέφωνο.

[via]

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα