15 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει smartphones με έως και 7 pop-up κάμερες

1 min read
redmi k501 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ενώ οι κατασκευαστές smartphone διατηρούν τον κύκλο ζωής ενός νέου smartphone για έναν χρόνο ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο παρασκήνιο.


Κάθε χρόνο, οι εταιρείες εκδίδουν smartphones που είναι γεμάτα με την καλύτερη τεχνολογία που μπορούν να προσφέρουν. Ωστόσο, εξακολουθούν να δοκιμάζουν πολλά νέα προϊόντα στο παρασκήνιο. Αυτά τα προϊόντα σπάνια είναι ορατά στο κοινό, ευτυχώς, όμως οι αρχειοθήκες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι εκεί για να μας δείξουν πάνω σε τι ακριβώς πειραματίζονται.

Η τελευταία λοιπόν ενημέρωση έρχεται απευθείας από τη Xiaomi . Η εταιρεία κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη CNIPA (Κινεζική Εθνική Διοίκηση Διανοητικής Ιδιοκτησίας), η οποία μας δείχνει απλά ότι δεν υπάρχει όριο στις αναδυόμενες κάμερες.

Οι παραπάνω εικόνες είναι σκίτσα σχεδιασμού που εξάγονται απευθείας από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Αποκαλύπτουν μία διάταξη διπλής κάμερας στο μπροστινό μέρος και πέντε στο πίσω μέρος. Μάλλον δεν βλέπουνε καλά τα ματάκιας μας, ή η Xiaomi πραγματικά έχει ξεφύγει.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Xiaomi πειραματίζεται σε smartphones με έως και 7 κάμερες σε έναν μηχανισμό pop-up camera. Φυσικά κρατήστε προς το παρόν μικρό καλάθι για αυτή τη συστοιχία “hepta-camera” γιατί δεν ξέρουμε αν θα φτάσει κάποια στιγμή στη φάση παραγωγής.

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά φαίνεται πως η Xiaomi προσπαθεί πάντα να καινοτομεί στο σχεδιασμό των smartphones της και είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πώς τελικά ο κινεζικός γίγαντας θα μπορέσει να ταιριάξει τόσους πολλούς αισθητήρες σε ένα τόσο στενό περίβλημα.

gizchina

Δείτε επίσης

https://technea.gr/2020/01/15/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%81%ce%bf%ce%ae-hands-on-video-samsung-galaxy-s20-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%b9/

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα