13 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Lexilight : Ειδικό φωτιστικό για την δυσλεξία

1 min read
| Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το φωτιστικό Lexilight υπόσχεται να κάνει την ανάγνωση πολύ πιο εύκολη για τα άτομα με δυσλεξία, καθώς χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα βασισμένο στο παλλόμενο φως για να αντιμετωπίσει τις παραπλανητικές εικόνες της δυσλεξίας.

Lexilight

Ο λαμπτήρας ανάγνωσης Lexilight αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2020, αρχής γενομένης στο Παρίσι, στη Rennes και στο Λονδίνο. Η κατασκευάστρια εταιρεία Lexilife, σχεδιάζει να φέρει τη συσκευή και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Lexilight συνδυάζει παλμικό και διαμορφωμένο φως για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του καθρέφτη που συνήθως αντιμετωπίζουν τα άτομα με δυσλεξία. Σύμφωνα με έρευνες, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο ένα “κυρίαρχο μάτι”, εκείνοι που πάσχουν από δυσλεξία έχουν δύο κυρίαρχα μάτια, πράγμα που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος πρέπει να επεξεργαστεί δύο πληροφορίες, δημιουργώντας συχνά εικόνες που καθιστούν την ανάγνωση πολύ πιο δύσκολη.

Το πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού Lexilight αφαιρεί αυτό το αποτέλεσμα του καθρέφτη, κάνει τον εγκέφαλο να πιστεύει ότι λαμβάνει πληροφορίες από ένα μόνο κυρίαρχο μάτι, διευκολύνοντας την επεξεργασία πληροφοριών και δημιουργώντας άνεση ανάγνωσης.

lexlight 1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

“Σύμφωνα με τις δοκιμές που διεξήγαγε η ομάδα μας, η λάμπα Lexilight λειτουργεί σε σχεδόν 90% των δυσλεκτικών. Βοηθά επίσης τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρίες ανάγνωσης», εξηγεί η Lexilife.

Το φωτιστικό Lexilight πρέπει να συνδεθεί με μια πηγή ενέργειας. Η εταιρεία θα βγάλει στην αγορά και ένα επαναφορτιζόμενο μοντέλο. Το πρώτο μοντέλο, θα κοστίσει περίπου 549 βρετανικές λίρες.

Πηγή: iguru.gr,  lexilife.com

 

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα