16 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στη φυλακή ο Κινέζος που δημιούργησε γενετικά τρομοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα

1 min read
46413751 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κινέζος επιστήμονας και δύο συνεργάτες του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή τροποποίησαν γενετικά ανθρώπινα έμβρυα.


Σε κάθειρξη τριών ετών καθώς και με ένα αρκετό μεγάλο πρόστιμο καταδικάστηκε ο Κινέζος επιστήμονας Χε Τζιανκούι, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα φέτος πως δημιούργησε τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα παιδιά.

Σύμφωνα με το Κινεζικό κρατικό πρακτορείο Xinhua, ο 35χρονος επιστήμονας κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της πόλης Σενζέν στη νότια Κίνα, για παράνομη γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων.

Εκτός από τη φυλάκιση, ο Τζιανκούι θα πρέπει να καταβάλλει και το πρόστιμο των τριών εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 430.000 δολάρια), ενώ δύο συνεργάτες του καταδικάστηκαν επίσης, ο πρώτος με δύο χρόνια φυλάκιση και ένα εκατομμύριο γιουάν και ο δεύτερος με 18 μήνες φυλάκιση και 500.000 γιουάν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κινέζου επιστήμονα, τροποποίησε το γονιδίωμα δύο κοριτσιών, γνωστά ως Λούλου και Νάνα, προκειμένου να έχουν ανοσία στον ιό HIV.

Όπως δημοσίευσε όμως το πρακτορείο Xinhua, σύμφωνα με το δικαστήριο «οι τρείς κατηγορούμενοι δεν είχαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να εξασκούν Ιατρική και προσπαθώντας να αποκτήσουν δόξα και πλούτη, παραβίασαν εσκεμμένα τις διεθνείς συνθήκες για την επιστημονική έρευνα και την ιατρική θεραπεία». Η ετυμηγορία υπογράμμιζε πως οι επιστήμονες «ξεπέρασαν κάθε ηθικό φραγμό στην επιστημονική και ιατρική έρευνα».

sputniknews.gr

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα