13 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

$ 110 ‘κλικ για να προσευχηθείτε’ wearable ροζάριο από το βατικανό

1 min read
dims 2 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Βατικανό ελπίζει να προσελκύσει νέους που ασχολούνται με την τεχνολογία στην Καθολική Εκκλησία με την κυκλοφορία ενός eRosary “Click to Pray” – μια wearable συσκευή συνδεδεμένη με μια κινητή εφαρμογή που ενεργοποιείται κάνοντας το σημάδι του σταυρού.

Η συσκευή – η οποία μπορεί να φορεθεί ως βραχιόλι – αποτελείται από 10 διαδοχικές χάντρες μαύρου αχάτη και αιματίτη, συν ένα “έξυπνο σταυρό” που αποθηκεύει δεδομένα.

Αφού ενεργοποιηθεί, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να προσευχηθεί με τον τυποποιημένο ροζάριο, ένα στοχαστικό ροζάριο ή ένα θεματικό ροζάριο, το οποίο θα ενημερώνεται όλο το χρόνο. Η συσκευή δείχνει την πρόοδο σας σε κάθε προσευχή και πόσα ροζάρια έχουν συμπληρωθεί.

Το Βατικανό λέει ότι η συσκευή – μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα – σχεδιάστηκε ως εργαλείο διδασκαλίας τεχνολογίας για την εκμάθηση “πώς να προσεύχεστε με το ροζάριο για την ειρήνη στον κόσμο”. Η αντίστοιχη εφαρμογή διαθέτει εξατομικευμένο θρησκευτικό περιεχόμενο, καθώς και πληροφορίες παρακολούθησης της υγείας που συλλέγονται από το βραχιόλι. Είναι προς πώληση τώρα για 99 ευρώ ($ 110 / £ 85).

Τσάμπα πράμα

Ρε τι άλλο θα δούμε….

Πηγή: engadget.com

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα