15 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Stadia θα είναι ταχύτερο από τα PC και τις παιχνιδοκονσόλες

1 min read
google stadia logo 11 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Stadia πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περίπου ένα μήνα και σας έχουμε νεώτερα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Google Stadia, η υπηρεσία της Google θα είναι τελικά “ταχύτερη” από μια παραδοσιακή κονσόλα παιχνιδιών, με τεχνολογία που θα προβλέπει τις πιέσεις των κουμπιών κ.α..

Μιλώντας στο περιοδικό Edge (μέσω του PCGamesN), ο αντιπρόεδρος του Stadia Madj Bakar ισχυρίστηκε ότι σε “ένα ή δύο χρόνια” το Stadia θα είναι πραγματικά ταχύτερο από μια παραδοσιακή κονσόλα παιχνιδιών όσον αφορά την των είσοδο δεδομένων. Λόγω της φύσης της τεχνολογίας, το Stadia πρέπει να αντισταθμίσει την καθυστέρηση των εισόδων κάτι που οι παραδοσιακές κονσόλες δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά :Τελικά, σκεφτόμαστε ότι σε ένα ή δύο χρόνια θα έχουμε παιχνίδια που θα τρέχουν πιο γρήγορα στο cloud από ό, τι θα συνέβαινε σε τοπικό επίπεδο, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η τοπική μηχανή.

Προφανώς, η Google σχεδιάζει να το επιτύχει αυτό χρησιμοποιώντας “negative latency”. Με αυτή η τεχνολογία θα μπορεί το Google Stadia να προβλέψει τις ενέργειες των παικτών ή τις πιέσεις των κουμπιών.

Πέρα από την πρόβλεψη της πίεσης των κουμπιών, η Google αποκάλυψε ότι το Google Stadia θα χρησιμοποιεί επίσης προσαρμοστικά ποσοστά καρέ για να βελτιώσει τα προβλήματα του streaming.

Όλα αυτά βέβαια είναι μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από παιχνίδια ζωντανής ροής το μόνο που μένει να δούμε κατά πόσο όλα αυτά στο τέλος θα λειτουργήσουν και θα μείνει ο τελικός χρήστης ικανοποιημένος.

Πηγή

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα