14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

WordPress 5.2.3 ενημέρωση ασφαλείας έτοιμη για αναβάθμιση

1 min read
wordpress1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η νέα έκδοση WordPress 5.2.3 κυκλοφόρησε χθες το βράδυ με πάρα πολλές αλλαγές για καλύτερες επιδόσεις και περισσότερη ασφάλεια. Τις κύριες αλλαγές της έκδοσης 52

H έκδοση 5.2.3 επιλύει 29 προβλήματα. Για περισσότερα δείτε το σχετικό σημείωμα.

Για να αναβαθμίσετε το WordPress 5.2.3 αυτόματα ακολουθήστε τη διαδρομή Dashboard > Updates στο menu, ή κατεβάστε το CMS για χειροποίητη εγκατάσταση.

WordPress 5.2 Βελτιωμένη Προστασία

Το WordPress 5.2 φέρνει μια νέα λειτουργία αποκατάστασης για τους διαχειριστές των ιστοσελίδων. Σε περίπτωση κάποιου fatal error, θα δείτε ένα μήνυμα που θα αναφέρει: “Αυτός ο ιστότοπος αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες”.

Το WordPress θα στείλει στη συνέχεια ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση του διαχειριστή με ένα ειδικό σύνδεσμο σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας αυτόν το σύνδεσμο, θα μπορείτε να συνδεθείτε στο πάνελ διαχείρισης του WordPress για να αναιρέσετε τυχόν αλλαγές που προκάλεσαν το σφάλμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι πολύ πρακτικό για πολλούς αρχάριους που δυσκολεύονται να διορθώσουν τέτοια σφάλματα.

WordPress 5.2 Ενημερώσεις στον επεξεργαστή μπλοκ

Ο block editor (Gutenberg) του WordPress προστέθηκε στο CMS από την έκδοση WordPress 5.0. Από τότε συνεχίζει να αναπτύσσεται για να βελτιωθεί περισσότερο.
Ο νέος επεξεργαστής του WordPress σύμφωνα με τους προγραμματιστές θα είναι πολύ πιο γρήγορος από τον παλαιότερο κλασικό επεξεργαστή. Θα είναι γύρω στο 35% γρηγορότερος στην επεξεργασία τεράστιων δημοσιεύσεων.
Ο στόχος του WordPress είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα μπορούν όλοι να κάνουν δημοσιεύσεις. Το WordPress 5.2 θα φέρει αρκετές βελτιώσεις προσβασιμότητας στον block editor.
Θα υποστηρίξει μειωμένες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.
Το post URL θα έχει καλύτερη γραφή για να διευκολύνει τον εντοπισμό.
Ο block editor Θα έχει πιο καθαρό και σταθερό focus styling για πλοήγηση μέσω του πληκτρολογίου.
Το WordPress 5.2 θα διαθέτει επίσης βελτιωμένη εμπειρία screen-reader με νέα μηνύματα ομιλίας. Τα υπάρχοντα μηνύματα ομιλίας βελτιώνονται επίσης για να είναι πιο ξακάθαρα.

WordPress 5.2 Εισαγωγή νέων μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει επίσης τα παρακάτω στον προεπιλεγμένο επεξεργαστή. Ορισμένα από αυτά υπήρχαν ήδη σαν Widgets, αλλά τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στις δημοσιεύσεις σας αλλά και στις σελίδες.

Το μπλοκ RSS – Θα σας επιτρέψει να προβάλετε οποιοδήποτε RSS feed στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας.
Amazon Kindle embed block – Σας επιτρέπει να ενσωματώσετε περιεχόμενο από το Amazon Kindle
Αναζήτηση μπλοκ – Προσθέστε την προεπιλεγμένη δυνατότητα αναζήτησης του WordPress στο περιεχόμενό σας.
Ημερολόγιο μπλοκ – Εμφανίζει ένα ημερολόγιο των αναρτήσεων σας που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλικ σε μια ημερομηνία για να δουν τις δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν εκείνη τη μέρα.
Tag Cloud block – Εμφανίζει το Tag Cloud στο περιεχόμενό σας.

Νέο εργαλείο διαχείρισης μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει ένα νέο εργαλείο διαχείρισης μπλοκ, το οποίο θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε τα μπλοκ που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.
Το Block Manager Tool θα εμφανίζει όλα τα μπλοκ που διαθέτετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε απλά να καταργήσετε τα blog που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

PHP

Το WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας με διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το WordPress CMS εξακολουθεί να υποστηρίζει μερικές παλαιότερες εκδόσεις της PHP, κάτι που είναι από πολύ έως και λίγο προβληματικό. Οι χρήστες μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι η σελίδα τους μπορεί να γίνει ταχύτερη απλά χρησιμοποιώντας μια νεότερη έκδοση της PHP.

Το WordPress 5.2 θα κάνει την έκδοση της PHP σε 5.6 σαν ελάχιστη απαίτηση για την εγκατάσταση. Ο στόχος είναι να αυξηθεί σταδιακά η ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση της PHP στις μελλοντικές εκδόσεις.

πηγή iguru.gr

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα