Η αρχή θα γίνει άμεσα από την Μεγάλη Βρετανία ενώ θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμα χώρες.

Ριζική αλλαγή έρχεται σε ότι αφορά το ελεύθερο πορνό στο Διαδίκτυο, με το έδαφος να «προετοιμάζεται» ήδη εδώ και πολλούς μήνες στην Ευρώπη.

Αφετηρία των συζητήσεων αποτέλεσε η Ευρώπη ενώ η αρχή θα γίνει από την Μεγάλη Βρετανία, με πολλές χώρες να την χρησιμοποιούν ως φωτεινό παράδειγμα αντιδράσεων της κοινής γνώμης και αποτελεσματικότητας των μέτρων που θα λάβει.

Από τον Απρίλιο του 2020, συγκεκριμένα, οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, δεν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο ενηλίκων, αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ακριβώς είναι ενήλικες.

Σύστημα «AgeID»

Την ηλικία τους θα μπορούν να αποδείξουν, φορτώνοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, έγγραφα που αποδεικνύουν την ηλικία τους, σε μία ανάλογη πλατφόρμα, εντός τεσσάρων εβδομάδων από την ημέρα που θα ζητήσουν ανάλογη πρόσβαση.

Η εν λόγω διαδικασία σχετίζεται με το σύστημα «AgeID» στο οποίο έχουν ενταχθεί αρκετές ιστοσελίδες και επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Στόχος της Βρετανικής Κυβέρνησης είναι να περιορίσει τις επισκέψεις ανηλίκων σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Σημειώνεται πως ο Απρίλιος του 2020 αποτελεί την τελική ημερομηνία εφαρμογής ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2017 και έχει παραταθεί ως τώρα πολλές φορές.

πηγή https://www.in.gr/2019/08/19/world/telos-eleytheri-prosvasi-se-istoselides-erotikou-periexomenou-sto-diadiktyo/