14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple προετοιμάζεται να κάνει το iPad συνοδηγό του Mac σας

1 min read
Apple may be prepping to make your iPad a sidecar to your Mac1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple λατρεύει να μιλάει για τις οθόνες που διαθέτει στις συσκευές της, είτε είναι η χρωματική γκάμα, ο ρυθμός ανανέωσης, το φινίρισμα, η ελαχιστοποίηση του χώρου μεταξύ της τεχνολογίας γυαλιού και της οθόνης, κλπ. Η Apple είναι πολύ περήφανη για τις οθόνες της, χωρίς αμφιβολία. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο Η Apple φέρεται να θέλει να ενσωματώσει τις συσκευές iOS με τα Macs με περισσότερα χαρακτηριστικά όπως το Handoff και φημολογείται ότι φέρνει ένα νέο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για όσους έχουν iPads και Mac το “Sidecar”.

Σύμφωνα με νέες αναφορές, η Apple εργάζεται σε ένα νέο χαρακτηριστικό με την κωδική ονομασία “Sidecar” το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες Mac να εγκαταστήσουν το iPad τους ως δεύτερη οθόνη για να επεκτείνουν την επιφάνεια εργασίας τους. Η λειτουργία λέγεται ότι θα είναι διαθέσιμη στο Mac 10.15, αν και μπορεί να χρειαστεί και το iOS 13 στο iPad για να λειτουργήσει σωστά. Η συγκεκριμένη επιλογή ενεργοποιείται μέσω του Mac, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το πράσινο κουμπί “μεγιστοποίηση” σε ένα παράθυρο Mac. Το όφελος προφανές : αυτό που υπάρχει στην οθόνη σας Mac διπλασιάζεται και επεκτείνεται στο iPad σας επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για να χειριστείτε και να εκτελέσετε ευκολότερα διάφορες λειτουργίες.

Πάντως αυτό ακούγεται περισσότερο σαν να είναι ένας τρόπος για να επεκταθεί η επιφάνεια εργασίας του Mac σας και περισσότερο σαν μια δεύτερη οθόνη mirror.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το όλο εγχείρημα αναμένονται στο WWDC τον Ιούνιο, αλλά υπάρχουν κάποια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σε αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Πρώτα απ ‘όλα είναι αν θα είναι ασύρματο ή όχι. Φαίνεται πιθανό ότι η Apple θα ήθελε να είναι ασύρματο ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για ένα καλώδιο USB, αλλά την ίδια στιγμή η Apple είναι πολύ λάτρης των dongle της.

Τέλος, υπάρχει το ερώτημα σχετικά με το τι θα συμβεί με τις τρέχουσες λύσεις που προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες, όπως το Luna Display. Η Apple έχει θα λέγαμε το ιστορικό να να διπλασιάζει γενικά τα χαρακτηριστικά που έχουν οι χρήστες στις εφαρμογές αλλά τύχη αυτών των εγχειρημάτων δεν είναι συνήθως και πολύ καλή.

phoneArena

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

 

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα