14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google+: Έκλεισε οριστικά το κοινωνικό δίκτυο της Google

1 min read
RIP Google1 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Χθες το πρωί, εμφανίστηκε και σε εμάς το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Google που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτήν την απόφαση.

googleis dead | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google ξεκαθαρίζει ότι η διαγραφή των προσωπικών λογαριασμών Google+ δεν έχει επηρεάσει άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, όπως τα Gmail, Google Photos, Google Drive και YouTube. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να κατεβάσει ένα αντίγραφο με τα δεδομένα που είχε μοιραστεί στο κοινωνικό δίκτυο για μερικές ημέρες ακόμα.

Η Google είχε παρουσιάσει το κοινωνικό δίκτυο της το 2011 σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Facebook. Στην αρχή κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, χάριν στο σύστημα προσκλήσεων για να συμμετέχει κανείς, αλλά με τον καιρό το ενδιαφέρον αυτό άρχισε να ατονεί και ουσιαστικά οι περισσότεροι αναγκαζόταν να δημιουργήσουν λογαριασμό απλά για να χρησιμοποιούν τις υπόλοιπες υπηρεσίες της εταιρείας ή για να πραγματοποιούν login σε υπηρεσίες άλλων εταιρειών μέσω Google Connect.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, η Google προσπάθησε να μετρήσει το κατά πόσο συμμετέχει ο κόσμος που διατηρεί λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο της και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά: το 90% των επισκέψεων στο Google+ από απλούς χρήστες είχε διάρκεια μικρότερη από 5 δευτερόλεπτα και οι περισσότερες από αυτές ήταν τυχαία clicks…

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με τα αυτά τα νούμερα δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να διατηρείται μια τέτοια υπηρεσία, με ό,τι συνεπάγεται σε χρόνο και κόστος συντήρησης.

πηγή news.xiaomi-miui.gr

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα