14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έχασες ή σου έκλεψαν το κινητό σου. Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις

1 min read
| Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έχεις χάσει λοιπόν το Android κινητό σου, ή στο έκλεψαν και τώρα δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις;

Πάρε λοιπόν μια βαθειά ανάσα και διάβασε παρακάτω

Τι πρέπει να κάνω κατόπιν εορτής

  1. Βασικότερο από όλα είναι να πάτε και να δηλώσετε στην αστυνομία την απώλεια της συσκευής σας. Θα δηλώσετε όλα τα στοιχεία του κινητού σας, χρώμα, μοντέλο, κ.λ.π. και από εκεί θα πάρετε στο σχετικό έγγραφο απώλειας κλοπής.
  2. Με αυτό το επίσημο έγγραφο θα πάτε στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας του παρόχου σας και θα ζητήσετε να απενεργοποιήσουν την SIM και τη συσκευή σας, για να μην μπορεί κάποιος να την χρησιμοποιήσει. Εκεί θα σας ζητήσουν το αριθμό IMEI (για να το βρείτε πατήστε *#06# στο πληκτρολόγιο και τσουπ σας εμφανίζεται) γιατί μόνο μέσω αυτού του αριθμού μπορούν οι εταιρείες να εντοπίσουν και να κλειδώσουν τη συσκευή σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αναζητήσετε μόνοι σας τους κλέφτες

Τι πρέπει να κάνω για να είμαι προστατευμένος

Ο σοφός λαός μας λέει των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν οπότε διαβάστε παρακάτω:

  1. Για να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνο, το tablet ή το ρολόι Wear OS, μπορείτε να ελέγξετε ότι η Εύρεση συσκευής είναι σε θέση να το εντοπίσει. Εάν η συσκευή σας έχει χαθεί ήδη μάθετε πώς μπορείτε να την εντοπίσετε, να την κλειδώσετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα της.
  2. Για να εντοπίσετε τη συσκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία όπως το Android Device Manager και το Lookout. (το Android Device Manager προϋποθέτει ότι έχετε ενεργοποιημένο στο κινητό σας την εύρεση τοποθεσίας)
  3. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το AirDroid για να αποκτήσετε πρόσβαση σε απομακρυσμένα αρχεία και πληροφορίες που χρειάζεστε για να ανακτήσετε, καθώς και να χρησιμοποιήσετε προηγμένες λειτουργίες όπως απομακρυσμένη πρόσβαση στην κάμερα και μηνύματα SMS.
  4. Χρησιμοποιώντας έξυπνα ρολόγια smartwatch για να διασφαλίσετε ότι εσείς και το τηλέφωνό σας δεν απέχετε ποτέ πολύ μακριά.
  5. Κλειδώνετε πάντα τη συσκευή σας, ενεργοποιήστε ένα μοτίβο κλειδώματος ή έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτό φυσικά δεν θα σας βοηθήσει να βρείτε το τηλέφωνό σας σε περίπτωση που χαθεί, αλλά θα μπορείτε να έχετε εν μέρει το κεφάλι σας ήσυχο για κάποιες ώρες μέχρι να το παρακάμψουν οι επιτήδειοι. Μερικοί από εσάς μπορεί να το βρίσκουν ενοχλητικό να χρειάζεται να ξεκλειδώνετε συνεχώς της συσκευή σας κάθε φορά που πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε αλλά πιστέψτε είναι πολύ σημαντικό.
  6. Υπάρχει μία εφαρμογή όπως το ICE. Αυτή είναι μια καλή εναλλακτική κυρίως για περιπτώσεις έκακτης ανάγκης πχ για άμεση κλήση ανάγκης π.χ. τον αριθμό 112 για περιπτώσεις εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία κλειδώματος και εύρεσης συσκευής

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε, πάντως μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη, εάν κάνετε τα παραπάνω πιστεύουμε ότι μέχρι ένα σημείο είστε καλυμμένοι και προστατευμένοι.

Πάντως χωρίς να θέλουμε να σας απογοητεύσουμε αλλά αν κάνετε εσείς όλα τα παραπάνω, να ξέρετε ότι οι κακόβουλοι μπορούν να κάνουν όλα αυτά και άλλα περισσότερα, οπότε προσοχή!

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα