14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Xiaomi, Huawei, Oppo & Vivo ενώνουν τις δυνάμεις απέναντι στην Google

1 min read
videoblocks editorial huawei technologies co ltd logo on glass building scp7wqkkz thumbnail full011 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Xiaomi, η Huawei Technologies, η Oppo και η Vivo της Κίνας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινή πλατφόρμα για προγραμματιστές, αντίστοιχη του Play Store της Google όπου θα μπορούν να ανεβάζουν τις εφαρμογές τους σε όλα τα καταστήματα ταυτόχρονα.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι πλέον βρισκόμαστε σε πόλεμο και ότι το Play Store της Google αρχίζει να τα βλέπει σκούρα.

Οι τέσσερις εταιρείες σε μία πρωτότυπη για τα χρονικά συμμαχία γνωστή ως Global Developer Service Alliance (GDSA) σκοπεύουν να δημιουργήσουν αυτή την πλατφόρμα που σκοπό έχει να διευκολύνει τους προγραμματιστές παιχνιδιών, μουσικής, ταινιών και άλλων εφαρμογών να εμπορεύονται τις εφαρμογές τους στις αγορές του εξωτερικού.

Η GDSA αρχικά είχε ως στόχο να ξεκινήσει τον Μάρτιο, αν και δεν είναι σαφές πώς θα επηρεαστεί από την πρόσφατη επιδημία κοροναϊού.

Μία πηγή αναφέρει ότι η πλατφόρμα θα καλύψει αρχικά εννέα “περιοχές”, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Ρωσίας.

Η Oppo και η Vivo ανήκουν και οι δύο στην κινεζική εταιρεία BBK Electronics. Και οι τέσσερις εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτήν την είδηση.

Η Google, της οποίας οι υπηρεσίες απαγορεύονται στην Κίνα, κέρδισε περίπου 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από το Play Store το 2019, δήλωσε η Katie Williams, αναλυτής στο Sensor Tower. Η Google επίσης πουλάει περιεχόμενο όπως ταινίες, βιβλία και εφαρμογές στο Play Store από τα οποία αποκομίζει προμήθεια 30%.

“Με τη δημιουργία αυτής της συμμαχίας, κάθε εταιρεία θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα των άλλων σε διάφορες περιοχές, με την ισχυρή βάση χρηστών της Xiaomi στην Ινδία, την Vivo και την Oppo στη Νοτιοανατολική Ασία και την Huawei στην Ευρώπη”, δήλωσε η Nicole Peng, Canalys.

” και πρόσθεσε, ήρθε πλέον η ώρα να αρχίσουμε να στεκόμαστε μόνοι μας στα πόδια μας, αφήνοντας τη Google”,

Μαζί, οι τέσσερις εταιρείες αποτελούν το 40,1% των συνολικών αποστολών smartphones για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τη IDC. Ενώ η Oppo, η Vivo και η Xiaomi έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google στις διεθνείς αγορές, η Huawei έχασε πρόσβαση σε νέες συσκευές το περασμένο έτος, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδιζαν τους αμερικανούς προμηθευτές να πωλούν αγαθά και υπηρεσίες σε αυτήν, επικαλούμενη την εθνική ασφάλεια.

Η Huawei επίσης απομακρύνεται από την Google αναπτύσσοντας το δικό της λειτουργικό σύστημα Harmony ως εναλλακτική λύση.

Η GDSA ενδέχεται να είναι σε θέση να προσελκύσει ορισμένους προγραμματιστές εφαρμογών, παρέχοντας περισσότερη προβολή από το ήδη γεμάτο κατάστημα Play, και η νέα πλατφόρμα θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερα οικονομικά κίνητρα, αναφέρουν οι αναλυτές.

“Με το να διευκολύνουν οι προγραμματιστές να αυξήσουν την εμβέλειά τους σε πολλαπλά καταστήματα εφαρμογών, οι Huawei, Oppo, Vivo και Xiaomi θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους προγραμματιστές και, τελικά, περισσότερες εφαρμογές”, δήλωσε ο Williams.

Ωστόσο, η διαχείριση της συμμαχίας μπορεί να είναι μια πρόκληση που είπε ο Peng. “Η εκτέλεση είναι δύσκολη καθώς είναι δύσκολο να πει κανείς ποια εταιρεία τραβά περισσότερο βάρος και επενδύει περισσότερο σε αυτήν. Δεν έχουμε δει το μοντέλο της συμμαχίας να λειτουργεί καλά στο παρελθόν σε αυτόν τον κλάδο. ”

reuters

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα