14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το WiFi 6E θα χρησιμοποιεί τη συχνότητα των 6GHz

1 min read
RdjvSd9TShowKfF67yb9PR 970 801 | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έρχεται το WiFi6E και θα υποστηρίζει τη συχνότητα των 6GHz μαζί με αυτές των 2.4GHz και 5GHz που υπάρχουν τώρα.


Οι συσκευές που θα το υποστηρίζουν αρχικά θα είναι τηλέφωνα και σημεία πρόσβασης Wi-Fi για τους καταναλωτές και σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη Wi-Fi Alliance αναμένεται σημαντική υιοθέτηση του Wi-Fi 6E σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, διευκολύνοντας επίσης την απομακρυσμένη συντήρηση ή την ανίχνευση μηχανών.

Επιπλέον, το Wi-Fi 6E αναμένεται να χρησιμοποιηθεί τόσο στην επαυξημένη όσο και στην εικονική πραγματικότητα.

Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ενδεχόμενο έλλειψης φάσματος Wi-Fi, καθώς πληθαίνουν οι συσκευές που απαιτούν σύνδεση ενώ η Wi-Fi Alliance σημειώνει: “Τα 6GHz θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη φάσματος Wi-Fi καθώς το Wi-Fi 6Ε θα μπορεί να φιλοξενήσει 14 επιπλέον κανάλια 80 MHz και άλλα 7 κανάλια 160 MHz που απαιτούνται για εφαρμογές μεγάλου εύρους ζώνης που απαιτούν ταχύτερη ροή δεδομένων, ορισμός της ροής βίντεο και της εικονικής πραγματικότητας. ”

Όπως συμβαίνει πάντα με το Wi-Fi 6, η ιδέα δεν είναι μόνο ταχύτερες ταχύτητες αλλά καλύτερη απόδοση σε πυκνά περιβάλλοντα όπου υπάρχουν πολλές ασύρματες συσκευές (όπως πολυκατοικίες ή δημόσιοι χώροι).

Όταν πρωτοκολλήθηκε το Wi-Fi 6, έγινε σαφής η πρόθεση να χρησιμοποιηθούν περισσότερες ζώνες συχνοτήτων στο μέλλον – καθώς και τα παραδοσιακά Wi-Fi 2,4GHz και 5GHz, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός αυτό.

WiFi6

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα