14 Ιανουαρίου 2024

Technea.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

MWC 2019: LG G8 vs LG V50 συγκρίνουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ναυαρχίδων της LG

1 min read
H LG μόλις ανακοίνωσε τις δύο νέες της "ναυαρχίδες" που πρόκειται να κυκλοφορήσει το LG G8 ThinQ και το LG V50 ThinQ 5G και όπως όπως πολλοί αναρωτιούνται τί τόσο πια διαφορές μπορεί να έχουν αυτά τα δύο τηλέφωνα μεταξύ τους. Τώρα που έχουμε τα επίσημα χαρακτηριστικά τους ας τα συγκρίνουμε:
LG G8 vs LG V50 specs comparison between LGs latest flagships | Technea.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H LG μόλις ανακοίνωσε τις δύο νέες της “ναυαρχίδες” που πρόκειται να κυκλοφορήσει το LG G8 ThinQ και το LG V50 ThinQ 5G και όπως όπως πολλοί αναρωτιούνται τί τόσο πια διαφορές μπορεί να έχουν αυτά τα δύο τηλέφωνα μεταξύ τους. Τώρα που έχουμε τα επίσημα χαρακτηριστικά τους ας τα συγκρίνουμε:

 

LG G8 ThinQ LG V50 ThinQ 5G
Οθόνη 6.1-inch OLED, 1440 x 3120 6.4-inch OLED, 1440 x 3120
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 855 Qualcomm Snapdragon 855
RAM 6GB 6GB
Αποθηκευτικός χώρος 128GB 128GB
Πίσω κάμερες Dual-camera setup: 12MP, 16MP ultra-wide Triple-camera setup: 12MP; 16MP ultra-wide; 12MP Telephoto
Μπροστά κάμερα/ες 8MP + ToF camera 8MP + 5MP wide-angle camera
Συνδεσιμότητα 4G LTE 5G, 4G LTE
Ασφάλεια / κλείδωμα (Biometrics) Hand ID, Face unlock, Fingerprint sensor Face unlock, Fingerprint sensor
Μπαταρία 3,500 mAh 4,000 mAh

Ξεκινώντας από τις οθόνες, βλέπουμε ότι το V50 έχει μεγαλύτερη οθόνη, αλλά και τα δύο έχουν την ίδια ανάλυση, που σημαίνει ότι το G8 έχει υψηλότερο PPI, αν αυτό έχει κάποια σημασία για εσάς.

Κατεβαίνοντας στη λίστα παρατηρούμε ότι και τα δύο smartphones φοράνε τον τελευταίο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 855. Ωστόσο, στο V50 το τσιπ συνδυάζεται με το μόντεμ Snapdragon X50 5G, που είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο τηλεφώνων. Αυτή η προσθήκη δίνει το στέμμα του βασιλιά στο V50 αναμφίβολα και πιθανότατα να είναι και λίγο πιο ακριβό.

Όσον αφορά τις κάμερες, το LG V50 είναι για άλλη μια φορά στην κορυφή, σε αντίθεση με το G8 στο οποίο προστίθεται ένας τηλεφακός με διπλή ρύθμιση. Εν τω μεταξύ, στο μπροστά μέρος, το G8 έχει μια κάμερα ToF, πράγμα που σημαίνει πιο ασφαλή αναγνώριση προσώπου, ενώ το V50 έχει μια ευρυγώνια κάμερα selfie. Η πρόσοψη του G8 του επιτρέπει επίσης να διαθέτει και ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας: το Hand ID. Χρησιμοποιώντας τις κάμερες, το τηλέφωνο μπορεί να σας αναγνωρίσει από την παλάμη σας. Αυτό είναι σίγουρα ακουγεται ενδιαφέρον, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του V50.

Περαιτέρω, βλέπουμε ότι το V50 έχει μεγαλύτερη μπαταρία χωριτηκότητας  4.000mAh, σε σύγκριση με την 3.500mAh του G8.

Ένα χαρακτηριστικό που δεν αναφέραμε στον πίνακα μας, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε είναι ότι το LG V50 υποστηρίζει μια νέα θήκη με δυνατότητα προσθήκης μίας δεύτερης οθόνης στο κινητό δίνοντας έτσι μια εντελώς νέα διάσταση στο smartphone . Διαβάστε περισσότερα γι ‘αυτό σχετικά με το V50.

Ακόμα δεν είναι διαθέσιμες οι τιμές και αναμένετα να ανακοινωθούν, αλλά με σιγουριά θα λέγαμε ότι με όλα τα extras που διαθέτει το V50, πιθανότατα να κοστίσει περίπου 200 δολάρια περισσότερα από το G8.

Εάν ενδιαφέρεστε να συγκρίνετε την πλήρη λίστα προδιαγραφών και των δύο συσκευών, δείτε εδώ.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν έχουν αλλάξει και πολλά στην LG, οι συσκευές έχουν τα αναμενόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά που περιμέναμε για το 2019 μαζί με μερικές εκπλήξεις, μία για κάθε συσκευή (την ανάγνωση παλάμης και την προσθήκη δεύτερης οθόνης). Όσον αφορά τώρα την εμφάνιση, φαίνεται ότι η ομάδα σχεδιασμού της LG δεν θέλει να να ξοδεύει και πολύ χρόνο στο design γιατί δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ των νέων τηλεφώνων και των μοντέλων του τελευταίου έτους.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.phonearena.com/news/LG-G8-vs-LG-V50-flagships-specs-comparison_id114011

 

About The Author

0Shares

Δείτε ακομα